We knappen herinneringen: hoe werken te vergeten

Ben je van vakantie gekomen en ben je je wachtwoord vergeten om Windows te betreden? Of, erger nog, een pin van een bankkaart? Een belangrijke vergadering gemist omdat vergeten om een ​​herinnering te zetten op een smartphone?

Soms lijkt het me dat alle kleine problemen die eigenaren van kleine bedrijven besluipen en hun meest doordachte plannen teniet doen alleen maar komen door ons onvermogen om dingen te onthouden. Geheugen is een heel gecompliceerd iets, omdat het onder een microscoop niet kan worden opgemaakt, en daarom kan men de knobbel die dips veroorzaakt niet vinden. Het lijdt echter geen twijfel dat de verbetering van het menselijk geheugen de efficiëntie van ons werk kan vergroten en onze mogelijkheden kan vergroten.

Het eerste teken van verslechtering van het geheugen is dat je begint je fouten te herhalen. En dit is onbereikbare luxe voor jou. Er zijn verschillende trucs die kunnen worden gebruikt om het geheugen te verbeteren. Veel mensen klagen over een slechte herinnering, maar weinigen begrijpen dat een goed geheugen geen aangeboren talent is, maar een verworven geheugen. Het kan worden ontwikkeld met eenvoudige oefeningen. Als je dezelfde geheugenproblemen hebt als alle andere drukke zakenmensen, probeer dan de 10 onderstaande manieren om het geheugen te verbeteren - misschien helpen ze niet alleen jou persoonlijk, maar ook jouw hele bedrijf.

Identificeer het grootste probleem

Eerst moet u de oorzaak van geheugenverlies identificeren. Er zijn er veel - bijvoorbeeld een caloriearm dieet kan leiden tot geheugenverlies (zit niet weken achtereen op één wortel - behalve dat het een oranje huidskleur krijgt, zal het niets interessants opleveren). Lage activiteit kan ook problemen met het bewaren van informatie in het geheugen veroorzaken (lieg niet wekenlang op de bank, het is noodzakelijk om een ​​plaats in het geheugen te verlaten, tenminste voor de programmagids). Maar een van de meest voorkomende oorzaken van geheugenproblemen is depressie (of persoonlijke crisis). Het menselijk brein moet goed worden gereguleerd door hormonen en klieren om met maximale efficiëntie te werken, en wanneer het depressief is, is dit allemaal verstoord. Wat is de conclusie? Dat klopt, het behandelen van hormonale onevenwichtigheden en het elimineren van de symptomen van depressie kan het geheugen aanzienlijk verbeteren. Dus ze vergaten de sombere herfstavonden, opbeuren - en ga je gang, help hun geheugen en hun werk!

Denk in afbeeldingen

Een andere zeer effectieve strategie omvat het gebruik van visualisatie en het denken in afbeeldingen om belangrijke feiten, details en informatie te onthouden. Onze visie is een van de krachtigste gevoelens in het lichaam en de feiten en gegevens worden zo gemakkelijk vergeten omdat ze niet als beeld in ons geheugen zijn vastgelegd. In plaats van een boodschappenlijstje te onthouden, kun je je bijvoorbeeld alles voorstellen wat je moet kopen. Als je deze lijst doorneemt in je geheugen, beeld je dan het ding in, niet de naam ervan. Dezelfde methode kan worden gebruikt in de bedrijfsvoering: stel de gezichten van uw klanten voor, de plaatsen die u moet bezoeken en een visuele weergave van de taken die u moet uitvoeren.

Begrijpen hoe geheugen en alcohol aan elkaar gerelateerd zijn

Gleed uit, viel, werd wakker, gips? Ik herinner me niets in de ochtend na een leuke nacht? Bekende zaak! De relatie tussen geheugenkwaliteit en alcoholgebruik is een van de eerste dingen die u moet begrijpen. Het zal u niet verbazen dat alcoholmisbruik een van de belangrijkste oorzaken is van geheugenverlies. Zelfs nadat je lever alcohol heeft verwerkt en het is uit het lichaam verwijderd, zullen resterende barbituraten je vermogen om dingen te onthouden negatief beïnvloeden. Let wel! Aan de andere kant kan een schot of een glas alcohol je geheugen verbeteren, afleidingen wegnemen en je meer concentreren op een specifieke taak (alleen de DPS-officieren vertellen het niet - ze zullen het niet waarderen).

Verbeter je fysieke gezondheid

Dieet, voeding en lichaamsbeweging hangen nauw samen met hersenfuncties. Als u geheugenproblemen heeft, moet u nadenken over de voordelen van lichaamsbeweging in uw dagelijks leven. Wees niet verbaasd als je je realiseert dat mensen die elke ochtend twintig minuten oefeningen doen, taken en informatie beter onthouden dan degenen die een sedentaire levensstijl leiden.

Breek de informatie uit elkaar

Een uitstekende techniek die u kan helpen bij het onthouden van numerieke gegevens is het groeperen of "fragmenteren" van informatie. Het groeperen van een reeks getallen in gemakkelijk te onthouden fragmenten is de techniek die wiskundigen gebruiken bij wedstrijden om de waarde van pi te onthouden. Als u een telefoonnummer niet meer weet, deelt u de zeven cijfers in groepen van twee en drie tekens. Verzin een soort relatie waarmee je deze groepen getallen afzonderlijk kunt onthouden.

Stop met te worden afgeleid

Gebrek aan aandacht is een van de meest krachtige vijanden van het succesvol onthouden van informatie. Als je het moeilijk vindt om sommige dingen gedurende de dag te onthouden, worden je hersenen misschien constant afgeleid. Wanneer iemand je belangrijke informatie geeft, probeer je dan te concentreren op de woorden die je aanspreken. Probeer de informatie over jezelf te herhalen - het zal je helpen om nog beter te focussen. Begin gewoon niet alles hardop te herhalen en anderen begrijpen je misschien verkeerd.

Speel educatieve spellen

Een van de beste manieren om het geheugen te verbeteren, is door games te spelen die ervoor zorgen dat je geest werkt. Kruiswoordraadsels en puzzels ontwikkelen perfect geheugen. Digitale kruiswoordraadsels (sudoku) helpen ook om het vermogen van de hersenen om lange reeksen van getallen te behouden te verbeteren. Waarschuwing! Het vijfde GTA-geheugen ontwikkelt zich niet, plaats de joystick!

Leg de gadgets opzij en pak de boeken

Gebruik naast de joystick al het andere. Het actieve gebruik van elektronische apparaten is een andere oorzaak van geheugenproblemen. Het feit is dat al onze talrijke gadgets - smartphones, tabletcomputers en laptops - de noodzaak om actief na te denken overbodig maken (we hebben er uitgebreid over geschreven in ons artikel "9 verbazingwekkende feiten over mobiele marketing") - daar kunnen zij niet de schuld van krijgen - zij , om alles voor u te creëren - maar als gevolg daarvan werken onze hersenen overdag minder. Stop 's avonds met surfen op internet ten gunste van het lezen of ontwikkelen van games, en je zult aanzienlijke verbeteringen in je geheugen opmerken.

Ruimtelijk geheugen

Een andere manier waarop goochelaars een stel informatie gemakkelijk onthouden, is ruimtelijk geheugen. Dit is wanneer we het ding dat herinnerd moet worden associëren met een plaats of ruimte. Dit is een van de redenen waarom leraren studenten op bepaalde plaatsen plaatsen wanneer ze kennis maken met een nieuwe klas. Als elke dag dezelfde persoon op dezelfde plaats wordt gezien, onthoudt de leerkracht de naam van de leerling gemakkelijker. Je kunt de naam van een collega onthouden, denkend aan de plaats waar je hem hebt ontmoet. U herinnert zich misschien dat u het pakket bij het postkantoor moet ophalen om het gebouw van de post te vertegenwoordigen in de vorm van een grote kartonnen doos. Nou ja, of andersom - zoals je wilt.

Train je hersenen als elke andere spier.

Ondanks het feit dat je brein technisch gezien geen spier is, moet je het toch regelmatig 'oppompen', zodat het efficiënt blijft werken. Telkens als je de taken oplost die je geest trainen, verbeter je het vermogen van de hersenen om informatie te onthouden. Het spreekwoord "herhaling is de moeder van leren" is zeer geschikt voor het optimaliseren van de geheugenprestaties.

Deze tien technieken zullen u helpen het vermogen van uw hersenen om een ​​grote hoeveelheid informatie op te slaan te verbeteren, uw geheugen "ten volste" te gebruiken en een langverwachte impuls aan uw bedrijf te geven.

Allemaal herinneren? Goed gedaan! Zie je, het werkt al!

Bekijk de video: Ziek kindje? De Liedjesfabriek zorgt voor oppepper! Gelderland helpt (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter