Gedragsanalyserapporten gebruiken: een beginnershandleiding

Wilt u dat de site u meer klanten en aanbiedingen biedt? Dit probleem kan worden opgelost door de gedragsmetingen te analyseren met behulp van Google Analytics. In dit artikel leert u waar GA-gedragsrapporten zich bevinden, hoe u ze kunt interpreteren en welke acties u kunt ondernemen om de hulpbronnenefficiëntie te verbeteren.

Wat zijn Google Behavioral-rapporten?

Meld u aan bij uw Analytics-account en selecteer het tabblad Rapporten. Zoek in de zijbalk naar het gedeelte 'Gedrag'. Selecteer de optie "Bladeren". U ziet gedragsrapporten van Google Analytics.

GA Gedragsrapporten zijn metrieksamenvattingen waarmee gebruikers het gedrag van gebruikers op de site kunnen evalueren. Analyse van gedragsstatistieken helpt bij het meten van resource-efficiëntie en het bepalen van optimalisatierichtingen. Houd er rekening mee dat deze statistieken kunnen worden beschouwd als kwalitatieve kenmerken van de effectiviteit van de site. Je zult een intensieve manier om een ​​project te ontwikkelen niet kunnen implementeren als je gedragsfactoren negeert.

Er zijn twee manieren om projecten te ontwikkelen: uitgebreid en intensief. De uitgebreide methode impliceert een constante toename van kwantitatieve efficiëntie-indicatoren, in de eerste plaats het verkeer. De uitgebreide groei neemt snel af, geconfronteerd met een tekort aan middelen en marktbeperkingen. Intensieve methode houdt in dat wordt gewerkt aan kwaliteitsindicatoren voor efficiëntie, bijvoorbeeld het succespercentage. Intensieve groei kent bijna geen grenzen.

Zoals u in de afbeelding kunt zien, heeft het gedeelte Gedrag van Google Analytics negen subsecties. Waar zijn ze voor? Laten we het uitzoeken.

1. Overzicht

Het gedeelte 'Overzicht' bevat informatie over verkeer, evenals een aantal aanvullende statistieken.

Met behulp van statistieken krijg je de volgende informatie:

 • Paginaweergaven. Deze indicator registreert het totale aantal paginaweergaven, inclusief herhaalde weergaven door één gebruiker.
 • Unieke uitzichten. Het aantal paginaweergaven exclusief herhaalde weergaven door één gebruiker. Weergaven en unieke weergaven zijn kwantitatieve meetwaarden waarmee u het verkeer kunt schatten.
 • Gemiddelde duur van de paginaweergave. Dit is een kwaliteitsstatistiek. Hoe langer een gebruiker op een pagina blijft, hoe groter zijn betrokkenheid. Een lage gemiddelde kijktijd geeft meestal aan dat de inhoud niet overeenkomt met de verwachtingen van de bezoeker of van slechte kwaliteit is.
 • Bouncepercentage. GA standaardinstellingen verhelpen een fout als een bezoeker van de site één pagina bekijkt en de bron verlaat. Dit is een kwalitatieve statistiek: hoe hoger het bouncepercentage, hoe groter de kans dat de inhoud niet voldoet aan de behoeften van het publiek.

Houd er rekening mee dat GA een fout vaststelt, zelfs als de gebruiker lang op de site blijft. Bezoekers die bijvoorbeeld een grote review lezen en de resource verlaten, hebben voldaan aan hun informatiebehoeften en mogen weigeren. Om dit probleem op te lossen, kunt u het verfijnde bouncepercentage volgen.

 • Het percentage uitgangen. Deze statistiek geeft het percentage gebruikers weer dat de site heeft verlaten vanaf de geselecteerde pagina of reeks pagina's.

Marketing advies: als u een lage gebruikerstijd op de pagina hebt geregistreerd en een hoog bouncepercentage, evalueer dan het ontwerp, de functionaliteit en de bruikbaarheid van de site. Gebruikers worden niet geconfronteerd met technische problemen en het gebruiksgemak van de bron? Hoogstwaarschijnlijk voldoet uw inhoud niet aan de verwachtingen van potentiële klanten. Begin met het ontwikkelen van een contentstrategie.

2. Kaart van gedrag

In de "Kaart van gedrag" worden de typische paden van gebruikers op de site weergegeven.

Met de kaart kunt u de duur van het verblijf van de bezoekers op de site, entry- en exitpunten en de paden door de site visueel beoordelen. Deze informatie verwijst naar de kwalitatieve kenmerken van de efficiëntie van de bron.

Marketing advies: het gedrag volgen van gebruikers die de site via bepaalde pagina's bezoeken, bijvoorbeeld via de pagina's van een bedrijfsblog of verschillende productcategorieën. Maak hiervoor inhoudsgroepen in de presentatie-instellingen.

3. Inhoud van de site

Sectie "Site-inhoud" bevat informatie over gebruikersinteractie met uw bron.

De sectie heeft de volgende subsecties:

 • Alle pagina's. Hier vindt u indicatoren voor de beste inhoud voor de geselecteerde periode. Gebruik deze subsectie om snel de meest effectieve bronpagina's te bepalen.
 • Analyse van paginaverkeer. Deze subsectie is belangrijk voor bronnen met grote categorieën, bijvoorbeeld een blog, productgroepen in een online winkel, enzovoort. Hiermee kunt u snel de effectiviteit van categorieën analyseren.
 • Aanmeldpagina's. Deze subsectie helpt u snel pagina's te identificeren die het meeste verkeer genereren. U kunt ook de prestaties van deze pagina's evalueren aan de hand van een aantal statistieken, waaronder conversiepercentages.
 • Sluit pagina's af. In dit gedeelte worden de pagina's weergegeven waarvan gebruikers het vaakst uw site verlaten.

Marketing advies: schenk aandacht aan de subsectie "Uitgangspagina's". Probeer de redenen te vinden die gebruikers dwingen de site te verlaten. Deze pagina's zijn mogelijk niet erg informatief. Misschien hebben ze geen interne links die relevant zijn voor de interesses van gebruikers. Zorg ervoor dat alle resourcepagina's conversie-opties hebben: inschrijvingsformulier, bestelknop, etc.

4. Site laadsnelheid

De sectie "laadsnelheid van de site" bevat informatie waaruit de relevantie van technische site-optimalisatie blijkt.

De sectie heeft de volgende subsecties:

 • De snelheid van het laden van pagina's. Hier vindt u informatie over de downloadsnelheid van de populairste pagina's in vergelijking met het gemiddelde voor de site.
 • Suggesties om de downloadsnelheid van de site te verhogen. In deze sectie vindt u aanbevelingen over hoe u het laden van de populairste pagina's op de site kunt versnellen.
 • Aangepaste pagina laadsnelheid. In deze sectie vindt u informatie over de gemiddelde downloadsnelheid van afzonderlijke pagina-elementen en de invloed hiervan op de gebruikerservaring. Om deze subsectie te gebruiken, moet u extra code op de site installeren.

Marketing advies: als u denkt dat de laadtijd van de pagina of andere indicatoren te hoog zijn, neemt u contact op met de werknemer of de uitbesteder die verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning van de bron. In sommige gevallen kunt u de laadtijd van de pagina zelf verminderen. Om dit te doen, verkleint u de afbeeldingen op de pagina en verwijdert u ook overbodige widgets van de pagina's. Besteed aandacht aan de downloadsnelheid in de context van browsers. Schat de downloadsnelheid voor mobiele browsers: deze indicator is essentieel voor gebruikers en zoekmachines.

5. Site zoeken

Na de semantische apocalyps is de sectie "Zoeken op de site" een belangrijke bron van gegevens geworden voor zoekopdrachten.

De sectie heeft de volgende subsecties:

 • Overzicht. Hier vindt u algemene kwantitatieve informatie over het gebruik van zoekopdrachten op de site.
 • Zoeken op site gebruiken. In de subsectie vindt u gegevens over bezoeken die zoeken op de site gebruiken in relatie tot bezoeken zonder gebruik te maken van zoeken.
 • Zoekopdrachten. Dit gedeelte zal u vertellen wat gebruikers op de site zoeken.
 • Zoek pagina's. Hier is de informatie die nodig is om de effectiviteit van de pagina's te beoordelen waarop gebruikers de zoekopdracht hebben gestart.

Marketing advies: Besteed veel aandacht aan de sectie "Zoekopdrachten". Gebruik het om de behoeften van het publiek te bepalen. Heeft u inhoud op de site die reageert op de meest populaire gebruikersverzoeken? Houd er rekening mee dat de zoekopdrachten van sitebezoekers vaak samenvallen met de zoekopdrachten van gebruikers van Yandex en Google. Dit is belangrijk in de context van de afwezigheid in het analysesysteem van informatie over sleutelvragen in de natuurlijke zoekopdracht.

6. Evenementen

In het gedeelte "Evenementen" kunt u bepaalde gebruikersacties volgen, bijvoorbeeld door op externe links te klikken, video's te bekijken of online te chatten. Als u dit gedeelte wilt gebruiken, installeert u een gebeurtenissentrackingcode op uw site.

In de sectie evenementen vindt u subsecties:

 • Herziening van evenementen. Hier vindt u algemene informatie over de gebeurtenissen die u volgt.
 • De beste evenementen. Toont de gebeurtenissen die de meeste interacties met gebruikers genereren.
 • Evenementpagina's. Er is informatie over de toppagina's die bijgehouden gebeurtenissen genereren.
 • Evenement kaart In de subsectie vindt u visuele informatie over het pad van de gebruiker van de landing op de site naar het initiëren van de gebeurtenissen die worden gevolgd.

Marketing advies: Standaard groepeert de gebeurteniskaart gebruikers per land. Wijzig de instellingen om bezoekers te groeperen op verkeersbronnen, toegangspagina's of andere praktisch belangrijke parameters.

7. AdSense

Als u het AdSense-gedeelte wilt gebruiken, koppelt u uw Analytics- en AdSense-accounts. De sectie heeft de volgende subsecties:

 • Overzicht. In de subsectie vindt u algemene informatie over het ontvangen inkomen in het contextuele advertentiesysteem.
 • AdSense-pagina's. Hier vindt u informatie over de toppagina's die inkomsten genereren.
 • Bronnen van overgangen. Hier vindt u de belangrijkste verkeersbronnen die klikken genereren op contextuele advertenties.

Marketing advies: Probeer patronen te vinden die de top AdSense-pagina's verenigen. Kan ik deze op andere pagina's van de bron herhalen? Met een positief antwoord kunt u uw AdSense-inkomsten verhogen.

8. Experimenten

Dit gedeelte helpt u bij het uitvoeren van A / B-tests in Google Analytics.

Marketing advies: gebruik splitsen om de prestaties van de inhoud te vergelijken. Creëer bijvoorbeeld een experimentele landing met agressieve advertentietekst en vergelijk de effectiviteit ervan met de originele informatievariant. Experimenten zullen helpen bij het bepalen van de voorkeuren van uw publiek en het verbeteren van de effectiviteit van de site.

9. Paginastatistieken

Als u dit gedeelte wilt gebruiken, installeert u een extensie voor Google Chrome Page Analytics.

In dit gedeelte kunt u webpagina's bekijken en visueel de statistieken van Google Analytics evalueren.

Marketing advies: Gebruik het gedeelte 'Paginastatistieken' om de populairste links op de sitepagina's te bepalen. Zorg ervoor dat de gevraagde links zijn opgenomen in het conversiepad van gebruikers.

Gedragsrapporten: site-analyse en optimalisatietool

Het gedeelte Gedragsanalyses van Google Analytics helpt u het gedrag van gebruikers te volgen en hun behoeften te bepalen. Gebruik de gegevens om praktische problemen op te lossen: het optimaliseren van de conversie, het verbeteren van de kwaliteit van de inhoud, het maximaliseren van de opbrengst van contextueel adverteren. In dit geval worden gedragsrapporten een hulpmiddel voor het ontwikkelen van middelen voor u.

Bekijk de video: SoHosted beginnershandleiding PHP-Versie instellen (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter