14 werkideeën over productiviteit, begrepen door de jaren van pijn

Gegroet! Mijn naam is Victor, ik ben de redacteur van online projecten. In november 2016 verscheen mijn artikel 'Hoe gedraag ik me dat de redactie van de media je niet als een idioot beschouwde' op Texterra.

Vandaag wil ik ideeën delen over zelforganisatie, volgens welke ik leef. Ik hoop dat dit artikel je in de gaten zal houden tijdens een soort interne crisis, wanneer je op zoek bent naar antwoorden op je vragen. En sommige van deze ideeën kunt u "alleen" opnieuw bedenken.

Bijna tot alle conclusies uit dit artikel kwam ik door een soort van pijn. Op een andere manier, blijkbaar, werkt het niet :).

# 1: bedenk wat JIJ verkeerd doet

Ik ben persoonlijk nogal angstig persoon. Van tijd tot tijd lijkt het me wanneer er controversiële situaties op het werk zijn dat iedereen anders ongelijk heeft en ik slim ben.

Gelukkig heb ik een duidelijke vergelijking voor mezelf gevonden, die ik 'op de achtergrond' in gedachten houd en waar nodig oproept.

Blizzard heeft populaire online teamgames - Overwatch en Heroes of the Storm. Ze registreren dagelijks nieuwe spelers. Velen worden onmiddellijk ziek van de ziekte "rondom zijn Krivoruk-krabben, alleen ik ben goed, maar vanwege deze krabben kan ik mijn potentieel niet bereiken."

Het is gewoon dat mensen - van schoolkinderen tot volledig volwassen ooms - willen laten zien "zoals het hoort", een "map" zijn ... nadat ze hier een minimale hoeveelheid tijd aan hebben besteed. Idealiter ga je een uur na de les of het werk naar het spel en "buig" iedereen.

Toont duidelijk het proces van "buigen" onder de juiste muziek

Uiteraard staat dit trillende verlangen tegenover een wrede realiteit: een persoon verliest constant en krijgt geen plezier.

Maar omdat maar weinig mensen slim genoeg zijn om zichzelf eerst en vooral de schuld te geven, rennen mensen naar officiële ondersteuningsforums om boze berichten te schrijven: "er zijn maar dwazen in het team", "het evenwicht is verbroken", enzovoort.

In feite is het algoritme in deze spellen redelijk accuraat: als een speler niet uit een lage beoordeling kan komen, zijn het niet zijn teamgenoten die de schuld hebben, maar hijzelf (het algoritme ziet zijn echte gemiddelde statistische resultaten). Meer ervaren spelers nemen constant rekening voor accounts met een lage beoordeling en komen snel aan de top.

Hoe doen ze het? Dit is een klus. Serieus, training in online games, als je een stap hoger wilt zijn dan een gewone speler, is hard werken, waarbij je veel beslissingen moet nemen, veel moet weten (lees de theorie van richten en natuurlijk) en bepaalde regels moet volgen.

Een van deze onveranderlijke regels - stop met anderen de schuld te geven. Richt je op je fouten, analyseer - wat

Je hebt het fout gedaan in elke wedstrijd. Onthoud deze fout en probeer het niet te herhalen.

Deze praktijk op het gebied van games is geweldig voor meer "serieuze" projecten.

Daarom kan een persoon die slaagt in een online game ook in een ander veld slagen (en omgekeerd). Sergey Abdulmanov van Mosigra - een van de meest populaire auteurs over Habré, wiens posts miljoenen views verzamelen - schreef hij onlangs over de systeembeheerder, wiens ordenings- en systematiseringsvaardigheden perfect waren voor het beheer van de ruimtevloot in EVE Online.

Natuurlijk zijn er situaties waarin externe oorzaken echt interfereren.

Nou, de baas op het werk is echt een idioot en een onbeduidende tiran, en collega's zijn luie pechvogels. In deze situatie kun je jezelf ook afvragen: "Wat heb ik gedaan om een ​​aangenamere baan te krijgen?".

# 2: Beperkingen helpen

Ik heb twee kinderen. Het werkschema is soms, op zijn zachtst gezegd, onstabiel. Lange tijd dacht ik: "Als ik 8 stille uren per dag had - hoeveel tijd zou ik dan tijd hebben!".

Toen stuurden we de oudste dochter voor een lange dienst in een sanatorium. Vrije tijd is meer geworden. En de productiviteit is niet erg toegenomen.

Toen ik 4 werkuren had tussen de werktijd voor familiezaken, probeerde ik op de een of andere manier binnen deze 4 uur te blijven. Toen het meer tijd werd - de gebruikelijke taken op de een of andere manier onmerkbaar "uitgespreid" en de resterende uren namen, hebben ze geen recht. De humoristische maar echte wet van Parkinson legt uit dat het werk de hele tijd vult, loslaat.

Daarna besefte ik dat alles in orde was. Als ik geen tijd heb in een beperkter tijdsbestek, heb ik het proces zo opgebouwd dat ik er geen tijd meer voor heb. Je moet nadenken over wat je moet veranderen onder de bestaande omstandigheden - wat te optimaliseren, hoe je je beter kunt concentreren - en niet te zoeken naar extra uren.

Bovendien is de constante behoefte om te "spinnen" om te zorgen dat een gezin uitputtend is. Maar het dwingt ons om te ontwikkelen, om iets te doen door "ik wil niet", om die ideeën en plannen die over EVER zouden zijn gerealiseerd in een meer vreedzame staat te implementeren.

# 3: De wereld in je hoofd en objectieve realiteit zijn verschillende dingen

Hier kun je drie dingen zeggen:

1. Massa-publiek houdt van iets dat vrij slim is voor slimme mensen.

Ik heb ooit een opmerking gelezen over een zekere directeur van een westers reclamebureau, die elke ochtend naar tv-shows met tieners kijkt om de subcultuur van de jeugd iets beter te begrijpen. En dit betekent niet dat hij het graag doet.

Als je een beetje een marketeer bent, moet je helaas hetzelfde doen (als je dat nog steeds niet doet). Elena Torshina schreef een uitstekend artikel over dit onderwerp - de hele essentie wordt weergegeven in de titel: "Uw doelgroep is belemmerd, dom, nischebrodskie neushoornvogels, die zeer primitieve inhoud op internet consumeren: met obsceniteit, porno en belachelijke vallen."

Niet alle doelgroepen zijn natuurlijk stom. Maar ergens vandaan komen miljoenen abonnees van verschillende ha-for-publics in VKontakte?

2. Daarom is het noodzakelijk om alles te testen.

Ik kreeg onlangs nog een les op mijn werk. Persoonlijk hou ik echt van goede tekstlijsten (zoiets als een "editor" kolom, die in de oude Esquire stond onder leiding van Philip Bakhtin).

We hebben een soortgelijke tekstnieuwsbrief op het werk getest en deze toonde minder efficiëntie in vergelijking met een eenvoudige nieuwsbrief met artikelpictogrammen.

3. In het algemeen, de primaire bronnen van trends - op Westerse bronnen

Ik raad u aan om u te abonneren, bijvoorbeeld om te reddit.

# 4: Wees niet bang om jezelf eraan te herinneren

Het verhaal dat onlangs gebeurde: een interessante vacature geflitst op Facebook.

Ik klopte daar, nam het telefoonnummer van de auteur van de vacature en gaf het aan mijn vriend die op zoek was naar een baan.

Het meisje belde een keer. Ze kreeg te horen dat de man later zou worden vrijgelaten en zichzelf oppakt. De tweede keer dat ze zich schaamde om te bellen. En ze belde ook niet terug.

Drukbezette mensen verwerken veel informatie. Ze vergeten dat ze niet meteen aan de kalender hebben toegevoegd. En soms slaat zelfs de kalender niet op.

Ik hoor constant als reactie op mijn herinneringen:

 • "Oh trouwens"
 • "Bedankt dat je me eraan herinnert"
 • "Oh, ik wilde bespreken, maar schudde"

Moraal: bel een tweede keer, schrijf een tweede keer.

# 5: hefboomwerking

Als ik naar een nieuwe baan ga, heb ik verschillende keren een fout gemaakt. Tegelijkertijd, zoals ik opmerkte, hebben mensen in topposities zich ook vergist.

Wat is de essentie van de fout: je komt bij een nieuw team met nieuwe ideeën. Wil je je voordelen laten zien en aanbieden om iets te doen. zoals:

 • Laten we allemaal leunen en een nieuwe categorie lanceren!
 • Laten we een speciaal project doen!

Of zoiets.

De kunst is dat als je bazen niet iedereen bevelen je strikt te gehoorzamen, hoogstwaarschijnlijk niemand je initiatiefideeën ondersteunt.

Je hebt geen hefboom van invloed om minstens één persoon in zijn reet op te tillen (zoals Archimedes, die de aarde wilde ronddraaien). Iedereen is lui, omdat er een onbekende kerel is gekomen en het is niet duidelijk uit welke vijg hij kan helpen.

De hendel - behalve wanneer het een bestelling van bovenaf betreft - is afhankelijk van de invloed van de persoon in het team. Als deze invloed min of meer toereikend is, kunt u mensen ervan overtuigen dat uw verzoek belangrijk is en hen overtuigen om sneller contact te maken.

Maar zo'n betrouwbare bron moet nog geruime tijd worden verdiend. Hoe precies - dit is jouw individuele Kung Fu. Ik probeer vrienden te maken met mensen, hen te helpen met hun zaken, zodat ze me later helpen.

Daarom zou ik u bij het binnengaan van een nieuwe baan trouwens willen adviseren om het management te waarschuwen dat het niet verwacht dat u in de eerste twee weken een super-duper speciale projecten start en KPI uitvoert. Dit is de tijd die je nodig hebt om mensen te ontmoeten. Ga met ze mee om bier te drinken.

# 6: Het is essentieel om het concentratievermogen te trainen, het teveel af te snijden

Pavel Durov zei:

Het vermogen om uren te spenderen aan één les is noodzakelijk voor een intellectuele, creatieve of spirituele doorbraak. De toekomst is voor diegenen die immuniteit ontwikkelen voor technologische aandacht en die het vermogen van concentratie op de lange termijn behouden.

Om eerlijk te zijn, voelde ik niet meteen de hulpeloosheid die je dekt als je niet weet hoe je moet worden afgeleid.

Zelfs als je wilskracht verzamelt in een vuist met een vaste intentie om "te gaan zitten en werken", voelt het gebrek aan vaardigheden zich voelbaar. Het is alsof je in een zandbak valt: je wilt schreeuwen, uitbreken, maar je verdrinkt gewoon dieper en ziet hoe je leven en je mentale hulpbron nergens heen gaan.

Sergey Bolisov schreef hierover een eerlijke column:

Ik merkte dat de meest productieve tijd - van negen tot twaalf in de ochtend, ik probeer er meer werk in te doen. Als het niet werkt, begrijp ik rond twaalf uur: alles, de beste uren van de dag zijn voorbij, maar ik deed niets ernstigs. Het demotiveert en interfereert met de rest van de dag.

Een paar jaar geleden schakelde ik allerlei chatki in de e-mail en daarbuiten uit (wanneer Skype of Telegram rood knippert, is het moeilijk om weerstand te bieden en niet om er uit te zien).

Ik probeer in te loggen via Messenger om alleen de correspondentie te zien, niet de band.

Daarna werd het me trouwens duidelijk waarom ervaren 'werkers' de hele dag door boodschappers konden negeren. En dan antwoorden ze je zaak als ze tijd vinden.

# 7: trap niet onervaren

Dit geldt voor zowel mensen die naar je team komen als voor enkele partnerschapsaanbiedingen.

Als je op een bepaald gebied bekwaam bent geworden, lijkt het alsof je bepaalde dingen niet kent (zoals Glavred nu als een verplicht item voor copywriters wordt beschouwd) is fu-fu-fu.

Schep intussen in je geheugen en onthoud je vroegere onervarenheid.

Toen ik 20 jaar oud was, bedacht ik een idiote website en ging ik naar een webstudio met de vraag om die te ontwikkelen. Toen besefte ik dat ik eruitzag als een vreemde start-up. Maar dit betekent niet dat ik niet in de loop van de tijd ben veranderd. Het was een stap in de groei.

De vraag is hoe behandel je mensen die deze stappen beklimmen. Je kunt ze hard duwen - dit is ook een goede les, strikt volgens Nietzsche. En je kunt een standaard, maar zachtere vorm van respons ontwikkelen. Vormen, weigeren.

Dat doen slimme bureaus. Wanneer de klant bij hen komt, maar hij heeft niet genoeg geld - ze vertellen beleefd waarom ze geen goed project voor dit bedrag kunnen maken en geven zelfs advies over waar ze zich moeten wenden.

En een persoon is niet beledigd en ervaren verkoopmedewerkers kunnen veel verhalen vertellen wanneer dergelijke klanten, die al meer geld hebben, terugkeren naar het "geweigerde" bureau.

Ik vat het samen: je weet nooit wat je stagiair op het werk of de persoon die met het aanbod van samenwerking kwam (wat nu niet rendabel is) zal bereiken. Als je een beetje beleefd wilt zijn, kan het zijn vruchten afwerpen.

# 8: Je zelfbeeld kan heel anders zijn dan de meningen van anderen

We hebben allemaal een mening over onszelf. Het is des te verrassender hoe soms het verschilt van wat anderen van ons denken.

Ik persoonlijk persoonlijk werd niet zo lang geleden verteld door coole productmanagers (dat wil zeggen, het lijkt redelijk vertrouwd te zijn met psychologie) dat ik een rustig persoon en een workaholic ben. Helaas is dat niet zo. Ik ben emotioneel en lui :).

Mensen in sociale netwerken schreven mij over een vriend van mijn collega dat ze bang voor hem waren, hij leek boos op hen. En dit is gewoon een goed mens. Er zijn veel van dergelijke voorbeelden.

Probeer daarom niet elke keer uw acties te analyseren, zoals:

 • Of leek de toon van mijn bericht op Skype hem opdringerig te zijn?
 • Of misschien heb ik me tijdens deze bijeenkomst misdragen?

Dit is zeer corrosief voor de zenuwcellen en het is niet waarschijnlijk dat u het juiste antwoord vanuit het 'buitenaards oogpunt' zult raden.

Natuurlijk moeten we ons gedragen in het kader van fatsoen en zakelijke etiquette. Maar u moet niet vergeten dat een andere persoon u volledig anders kan beoordelen.

Wat je schaamteloos lijkt, lijkt misschien zacht. Wat zacht voor je lijkt, lijkt hem misschien uitdagend.

# 9: De wil van een bepaalde persoon kan nieuw creëren

Dit is een geweldig gevoel. Ik herinner me het moment waarop het mij overkwam: ik overtuigde een collega om een ​​klein project te maken, hij verzette zich.

Ik drong aan en argumenteerde en uiteindelijk zei hij: "Nou, oké."

Ik wilde een bepaald ding realiseren, deed een poging en het gebeurde.

Op een gegeven moment kan ik het idee verlaten. En dan zou er niets gebeurd zijn. In het "doordrukken" van nieuwe ideeën, kom ik vaak op een associatie met het duwen van een trein: in eerste instantie lijkt het erop dat bijna niets beweegt, en je bent machteloos, en alles is tegen je ... maar toen kreeg het koetswerk momentum en begon het te rollen.

Wanneer je ziet hoe iets dat je eigenlijk wilt, uit het niets ontstaat, is het heel inspirerend en bereidt het je voor op het realiseren van grotere ideeën. Eetlust komt met eten. Je moet het gewoon proberen.

Scary? Ja, eng. Maar er zijn slechts twee scenario's:

 • heb medelijden met jezelf en wees bang voor het onbekende;
 • proberen te maken, rekening houden met je fouten, de volgende keer beter doen.

Als je niet start, zal dit proces van het vergaren van ervaring nooit starten.

En je kunt gerust verschillende bankanalisten of te felle aanvallen van collega's negeren. Het is altijd gemakkelijker om kritiek te leveren.

We hadden een grappige zaak in Cossa.ru: we hebben een speciaal project gedaan, ik heb de tekst geschreven. Onze ontwerper - die ook als redacteur had gewerkt - had mijn tekst 's nachts op deze manier bewerkt, zodat deze vol met rood was. En opmerkingen toegevoegd met verschillende onflatteuze scheldwoorden :).

Ik was niet beledigd omdat het de eerste versie was. Voor de eerste versie is een dergelijke wijziging geldig. We hebben zojuist de eigenlijke bewoordingen van de opmerkingen besproken en zijn het erover eens dat de eerste iteraties niet zo moeten zijn.

Al nadat we de landing begonnen, verontschuldigde deze persoon zich voor mij. Hij vloog ook op dezelfde manier van collega-ontwerpers voor verschillende kleine fouten en ontwerpfouten.

# 10: "Incarnate" mensen waarderen

Het is gemakkelijker om volgens de instructies te leven. Dit staat goed beschreven in Robin Hobb's "The Killer's Apprentice" (trouwens, goede fantasie):

Die nacht, toen we de paarden urineerden en paarden reed, en Chayd alleen de nachtelijke hemel als kaart had, dacht ik helemaal niet wat er zou kunnen gebeuren als we de weg kwijtraakten of een van de paarden zijn been brak. Ik voelde geen verantwoordelijkheid voor mijn acties. Plots werd alles eenvoudig en duidelijk. Ik deed gewoon wat Chade me vertelde en geloofde dat alles goed zou komen.

Mijn geest zweefde op de top van deze golf van vertrouwen, en op een bepaald moment die avond drong het tot me door: dit is wat Barrich aan Chivel gaf. En dit is wat hij, Burrich, zo miste.

Over het algemeen is het goed om iets te doen volgens de instructies - een grote vaardigheid. Natasha Babayeva schreef een artikel over mensen veranderen en rennen - de eerste zijn de mensen die "een startup bedachten, het begonnen, en toen werd het saai, ik wil weer iets bedenken." Deze laatste kan methodisch van jaar tot jaar een gestroomlijnd proces handhaven. Natasha denkt dat er veel goede "hardlopers" zijn.

Hier gaat het eerder niet om de noodzaak om voortdurend innovaties uit te vinden. En over de noodzaak om de gewoonte te ontwikkelen om verantwoordelijkheid te nemen - zelfs als je een artiest bent. Er zijn altijd situaties van overmacht waarbij de bazen niet in de buurt komen.

Bovendien houden drukke mensen er in principe niet van om voortdurend instructies te geven.

Belangrijke opmerking: het is altijd beter om eerst duidelijk te maken hoe ver het in uw team is toegestaan ​​om beslissingen te nemen: wanneer kan men het initiatief nemen en welke moeten worden opgehelderd met meer ervaren jongens of moet u de vraag doorsturen.

# 11: Wanneer goed, zooo eng en ongemakkelijk

Het komt soms voor dat je iets wilt doen, maar je bent bijvoorbeeld bang voor die programmeur. En we moeten hem benaderen en met een donderende stem zeggen "Ivan! Wanneer ben je al klaar?", Maar de knieën trillen. Of hetzelfde verhaal met het hoofd. Je hebt een idee, maar je bent bang om het te presenteren.

Of de manager biedt een duidelijk onhaalbaar idee, maar je bent bang om kritiek te uiten om niet in de gunst te komen.

Persoonlijk stel ik me op zulke momenten voor dat ik binnenkort zal worden ontslagen. Dan is het niet eng om een ​​spel te maken, omdat het nog steeds niet lang meer over is :).

# 12: Nieuwe indrukken moeten absorberen

Dit advies is niet erg consistent met punt 4 dat het nodig is om het eigen risico af te sluiten. В некотором роде оно так и есть, нужно их комбинировать.

Некоторые, казалось бы, бесполезные вещи потом как-то окупаются. Я начал на выходных читать приключенческую книжку Робин Хобб, а нашел подтверждающую цитату для своей мысли об инструкциях. В 2011-м году я прочитал в Фейсбуке колонку одного человека, а недавно смог благодаря этому с ним разговориться по конкретному делу. И так далее, и тому подобное - включая приведенную выше мысль о работе и играх.

Как сформулировал художник Остин Клеон:

Нет ничего оригинального. Dit werd in de Bijbel gezegd: "Wat was, dan zal het zijn, en wat gedaan werd, zal gedaan worden en er is niets nieuws onder de zon" (Ekk 1: 9). In elk nieuw project zijn elementen van oude ideeën gemengd of verandert een ervan gewoon.

Door interessante informatie op te nemen, hoewel niet altijd direct gerelateerd aan werk, kan een persoon met originele ideeën komen, parallellen zien tussen verschillende onderwerpen die in synergie een koel effect zullen geven.

# 13: Je moet jezelf toestaan ​​te rusten (zij het vreemd) en je niet schuldig te voelen

In verschillende praktijken wordt 'hoe je beter kunt worden' vaak geadviseerd om bijna een boeddhistische monnik te worden: werk aan jezelf, stem af op een positieve, cultiveer 'correcte en sterke' persoonlijkheidskenmerken en werk opnieuw aan jezelf.

Door een lange termijn selectie van de "sleutel" voor mijn psyche en observatie van de buitenwereld, ontwikkelde ik een iets andere oefening.

Wanneer een persoon bijvoorbeeld schommelt, kan hij het niet altijd doen. Spieren zullen scheuren. Ik concludeerde voor mezelf dat dezelfde soort rust aan mezelf zou moeten worden gegeven en in het proces van "beter worden".

Tijdens één trainingssessie in financiën, waar ik was, raadde de gastheer aan om 10% van het inkomen te besteden aan een beetje plezier bij jou om "de draak te voeden" die in jou leeft.

Alexander Amzin schreef in het boek "Unsystematic Tips" dat hij soms computerspelletjes speelt tot saaiheid. Ik doe hetzelfde. Of gewoon een dag lui. Of eet chips in het weekend, liggend op de bank en op zoek naar een soort stomme actiefilm. En je weet - het helpt! Dan heb ik een goede werklast voor meerdere dagen.

Wat is belangrijk om rekening mee te houden

 1. Je moet last hebben van vuilnis is niet 15 minuten per dag, en reserveer tijd totdat het zich verveelt.
 2. Het is belangrijk om de toestand te scheiden van "Ik geef mezelf rust, maar in het algemeen ben ik een adequate persoon" en "wauw, ik vond het leuk om een ​​varken te zijn - te lui om te werken, allemaal lui." Nogmaals, je kunt niet met je vingers knappen om het te laten gebeuren: het komt door de jaren heen, niet onmiddellijk. Nu heb ik last van afval snel verveeld, het wordt gewoon saai, en dat is waarom ik het zelf kan oplossen. Maar ik herinner me eerder dat ik lang in de varkensstaat bleef en er met moeite uitkwam. En het kwam alleen door harde zelfbeheersing.
 3. Je kunt geen verborgen gevoel van schuld hebben, anders gaat alle preventie naar de staart van de kat. Pokhryukali en voor werk, alle regels.

Zoals de Facebook-peiling liet zien, passen veel behoorlijk succesvolle mensen deze praktijk toe. Ik kreeg veel reacties zoals "Welja, ik stond op het punt om 's nachts te gaan zitten, en beschaving 6 te hakken".

# 14: Misschien word je in de maatschappij meer gewaardeerd, hoe meer je betrokken bent bij iets belangrijks

Dit is een beetje een triest punt. En ik ben er niet helemaal zeker van, maar ik wil het nog steeds delen.

Twee maanden geleden schreef ik op Facebook twee berichten over het overstappen naar een stage bij Lifehacker. Deze twee berichten verzamelden 100 likes. Ik werd gek - dit is nog nooit eerder gebeurd.

In de reacties feliciteerde Alexander Trofimov van Kanobu.ru mij. (Hij schrijft uitstekende filmrecensies.) Toen ik antwoordde dat ik niets te feliciteren had en dat ik beter in staat zou zijn te schrijven als Sasha, antwoordde hij: "Je bericht heeft meer voorkeuren dan mijn beoordelingen, dus niet schreeuwen."

Even later deelden de redactie van Kanobu.ru iedereen graag op dat regisseur Andrei Konchalovsky een recensie van Trofimov had gelezen en noemde hem 'thee drinken'. Daarna, volgens mijn observaties, was Sasha op Facebook duidelijk meer gefocust dan voorheen.

Welke gedachten gaf het mij: als ik vroeger nog fantasieën had dat je alleen naar boven kon komen als je goed materiaal op zak hebt - bijvoorbeeld als je goede artikelen, ontwerpen, projecten enzovoort maakt - denk ik nu dat een soort van openbaar "goedkeuringslabel" ook nodig is.

Blijkbaar werkt het als een soort informatiefilter. Mensen worden moe van een hoop informatie, dus letten ze op de categorie "aanbevolen", zoals in Google Play of de AppStore: oh, deze man is meegenomen voor een goede baan of geprezen door een coole man - dus laten we hem te voorzichtig bekijken.

Laat Een Reactie Achter