Contentmarketing van Matthew: wat leert de marketeer de Bijbel?

Zelfs als je de Bijbel niet hebt gelezen, niet in de christelijke God gelooft of deze volledig verloochent, kijk dan met sarcasme naar de moderne kerk, ik kan beweren dat zelfs in dit geval je op de hoogte bent van de meeste verhalen die Nieuwe en Oude Testamenten op je pagina's dragen. Is dit geen bewijs van het succes van de inhoud - zijn absolute alomtegenwoordigheid en tweeënhalf miljard actieve volgers over de hele wereld? Er valt veel te leren!

Is er een merk dat succesvoller is?

Laten we even vergeten dat het christendom een ​​religie is en een basis van overtuiging voor de miljarden mensen op aarde. Dit zal ons in staat stellen om het te beschouwen als een succesvol merk. Misschien wel het meest succesvolle in de geschiedenis. Wat maakte hem zo?

Waarschuwing voor kritiek, zeg ik. Ik zie niets verkeerds in het noemen van het christendom als een merk. De British Healthcare Association is bijvoorbeeld ook een voorbeeld voor marketeers.

Het belangrijkste wapen van het christendom is het woord. Om precies te zijn - 773 692 woorden - unieke inhoud die altijd relevant blijft en niet hoeft te worden bijgewerkt. De verhalen uit dit boek blijven altijd interessant voor de consument en laten hem deze met anderen delen. Ziet niet elk artikel of contentmarketing-post je dat?

En onthoud nu de bijbelse taferelen - Noach en de grote overstroming, 10 Egyptische executies, de Toren van Babel, het verraad van Juda. Allemaal worden ze nog steeds aan elkaar overgedragen - er worden miljoenen blockbusters gemaakt, foto's worden geschreven, muziek wordt gemaakt. Hun publiek is miljarden mensen over de hele wereld. Deze verhalen zijn bekend bij elke tweede bewoner van de planeet. Het is deze contentstrategie die van het christendom de nummer 1 religie heeft gemaakt in deze unieke markt. Maar verhalen vertellen is niet alles!

Zie ook: Wie heeft storytelling vermoord?

Waarom werkt deze aanpak?

De belofte van succes van contentmarketing is de onveranderlijke regels, het hoofdidee van het bedrijf waarrond thematische content wordt gecreëerd en de contactpunten met de consument worden beheerst. Het christendom heeft zo'n idee, en het is duidelijk uiteengezet in de belangrijkste inhoudsstrategie. Raad eens wat ik aan het doen ben? Dat klopt - de 10 geboden zijn een reeks wetten die het christendom regeren en de toon bepalen van de communicatie met klanten.

Het succes van uw bericht hangt af van het verhaal dat u besluit te vertellen. Wat is nuttig om anderen te vertellen, kunt u deel worden van het leven van uw cliënt? Dit is goed geleerd in Red Bull, waarover we het al hebben verteld - hun website, zo niet de Bijbel, dan zeker een gedetailleerde gids voor extremen. Als er meer van dergelijke merken zijn, zal iedereen hiervan profiteren. Hoe dit te doen? De Bijbel gebruikt hiervoor (of uitgevonden?) 6 content marketingtools.

1. Korte berichten

Degene die de Bijbel heeft geschreven, was de eerste om te begrijpen dat een gebruiker vaak eenvoudigweg geen tijd heeft voor Longrida, en daarom is het langste boek in de Bijbel het psalmenboek (Psalmen) - 150 korte gedichten die de "vrome uitstorting van het enthousiaste hart van de gelovige tijdens verschillende levensprocessen" weergeven .

De schepper van de Bijbel was een uitstekende psycholoog en hij wist zeker dat een persoon sneller reageert en meer bereidwillig korte berichten deelt (vooral als je niet een paar keer met de muis hoeft te klikken, maar mond op mond reclame maakt). En na 1500 jaar verschenen reclameslogans, Twitter en VKontakte, met 'slimme' levensgedachten en citaten van de groten die zo goed op het web rondhuppelen.

Zie ook: Wat is beter: longreads of korte artikelen? Case "Texterra"

2. Schone kunsten - iconen, schilderijen, foto's, memes ...

In elke galerij van wereldbelangrijk zijn er tal van schilderijen met bijbelse taferelen - "Madonna" da Vinci, "David" Caravaggio, "Sixtijnse kapel" van Michelangelo. Net als honderden jaren geleden inspireren deze werken het publiek, laten ze ze bewonderen, bespreken en elkaar vertellen.

Wat interessant is, de meesten van hen werden niet door hun eigen inspiratie geschreven, maar door de orde van de katholieke kerk, omdat zelfs toen al duidelijk was dat de grafische inhoud sterker en dieper werkt. Het kwam erop neer dat in het tijdperk van Caravaggio de kunstenaar niet geldig kon worden geacht tot hij toestemming kreeg van de kerk voor een van de bijbelse taferelen. Dit is de geloofwaardigheid van het merk.

Na 1500 jaar verscheen Instagram, Pinterest en Flickr. Marketeers hebben een 'ontdekking' gedaan over de betekenis van infographics. Memes en hele bedrijven zijn verschenen, die met hun hulp merken promoten in sociale netwerken.

Zie ook: 7 beste services voor het maken van video-infographics

3. Preken

De Bijbel omvat kerkdiensten, gezamenlijk lezen van gebeden, actief werk met bezoekers. Moderne marketing en PR zijn ook constant op zoek naar contactpunten met de klant: conferenties, fora, bloggerfeesten, rally's, trainingssessies en zelfs bedrijfsfeesten. Het doel van die en anderen is om de interesse van het publiek te behouden, samen te werken met de doelgroep.

4. Gebruikersinhoud

Niet alle schilderijen en sculpturen zijn in opdracht van de kerk gemaakt. Bijbelverhalen beïnvloeden zo accuraat de pijn van de doelgroep die haar inspireert om hun eigen inhoud te creëren en te verspreiden. Dit feit is een van de belangrijkste indicatoren voor succes in de inhoudsstrategie.

5. Mening van een expert

Alle belangrijke gebeurtenissen van het Nieuwe Testament worden geassocieerd met één persoon - Jezus Christus. Hij bezit alle gedenkwaardige uitspraken en de onveranderlijke juistheid van oordelen. Hij wordt gevolgd, hij wordt opgevolgd, hij wordt geëerd en wijsheid wordt aangenomen. Hij zegt te geloven - je gelooft, hij zegt om te schenken aan de tempel - je doneert.

Dit is een goed voorbeeld van influencer-marketing - invloedmarketing, die is gebaseerd op de mening van een herkenbare en gerespecteerde persoon en zijn dialoog met uw klant. Dit is Steve Jobs voor Apple, Mark Zuckerberg voor Facebook of beroemde Russische bloggers - Max +100500 en Elena Krygina. Nee, ik vergelijk ze niet met Christus, hoewel Jobs voor veel Apple-fans verwant is aan God.

Lees ook: Adviezen van marktdeskundigen over de strijd tegen Yandex met SEO-koppelingen

6. Seizoensgebondenheid

De piek van activiteit en versterking van het geloof onder christenen valt op religieuze feestdagen. Tegenwoordig worden de meeste kaarsen gezet, in de tempels worden de meeste mensen druk bezocht, worden er maximaal pictogrammen gekocht en wordt er maximaal geld gedoneerd. En alles zou logisch en rechtvaardig zijn als deze datums en gebeurtenissen oorspronkelijk waren bedacht. Maar nee, bijna alle data zijn geleend van heidense overtuigingen om het merk van het christendom te versterken en de loyaliteit van potentiële consumenten van het geloof te vergroten.

De 10 geboden van Contentmarketing, bijgebracht door de Bijbel

  1. Creëer een waardig imitatie- en follow-upidee - ontwikkel een contentstrategie.
  2. Gebruik storytelling om kleur toe te voegen aan uw idee.
  3. Inspireer - word een deel van het consumentenleven.
  4. Wees niet bang om nieuwe dingen te maken - maak geschiedenis.
  5. Test verschillende vormen van inhoud - longreads, korte berichten, grafische afbeeldingen.
  6. Attract (of creëer!) Een gerespecteerde merkadvocaat.
  7. Gebruik belangrijke datums om de aandacht van het publiek te markeren.
  8. Verspreid inhoud op alle mogelijke manieren - forums, conferenties.
  9. Maak het hoofdidee - het centrum van het bedrijf. Vertrouw erop in alle bedrijfsprocessen.
  10. Predik - breng je idee naar de massa. Schrijf gastposts, maak virale inhoud, lok de consument uit om het op sociale netwerken te delen.

Natuurlijk heeft de opkomst van de media, het internet en nieuwe manieren om informatie over te dragen zijn eigen aanpassingen gemaakt, maar deze methoden werken nog steeds. Mee eens, het zou dom zijn om de inhoudsstrategie te negeren, waarvan de kracht al eeuwenlang wordt getest.

Postscriptum Ik hoop dat ik dit artikel van je gevoelens niet heb begrepen. Vergelijkingen van religie en commerciële bedrijven worden alleen gemaakt voor de duidelijkheid van de effectiviteit van de strategie.


Bekijk de video: Epic Content Marketing Experiences! w Lootcrate's Founder & CXO Matthew Arevalo (September 2019).

Laat Een Reactie Achter