20 linkbuilding-tactieken die werken

Als u een artikel leest over de tactieken van het splitsen van links, zou u de indruk kunnen krijgen dat er geen normale manieren meer zijn om links te krijgen. Immers, zelfs als je veel geld en tijd ruïneert om tonnen inhoud van hoge kwaliteit te creëren, garandeert niemand backlinks naar jou. Als je het normaal vindt om links naar de bal te krijgen, inclusief kopen op artikeluitwisselingen, werkt zo'n linkbuilding niet echt. Maar als u klaar bent om inspanningen te leveren, vindingrijkheid te tonen en het vermogen om te onderhandelen aantoont, zijn tientallen effectieve, eenvoudige en gratis manieren om backlinks te krijgen beschikbaar voor u. Sommige staan ​​hieronder vermeld.

1. Persberichten

Google noemt persberichten expliciet als een linkuitwisseling. Echter, linkbuilding met persberichten werkt. Deze verklaring geldt onder de volgende voorwaarden:

  • Er wordt een persbericht gemaakt om belangrijke informatie te verspreiden, niet alleen om backlinks te krijgen en om de rangorde van een site te beïnvloeden.
  • Het persbericht strekt zich natuurlijk uit tot hoogwaardige gezaghebbende bronnen, en wordt niet gepubliceerd voor een vergoeding op de platforms voor het plaatsen van berichten bij de pers die alleen webcrawlers "lezen".

2. Biografieën van managers en auteurs

Managers en sleutelmedewerkers van uw organisatie geven waarschijnlijk vaak interviews die worden gepubliceerd op sites van derden. Uw auteurs schrijven vaak gastberichten. Redacteuren van informatiebronnen zullen zeker naar uw site komen om biografieën van leiders of auteurs te krijgen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze de nodige gegevens kopiëren en zonder wijzigingen publiceren. Zorg ervoor dat uw biografieën een link naar uw site hebben.

3. Interne links

Vergeet niet opnieuw te koppelen. Zoekmachines beschouwen interne links bij het bepalen van de autoriteit van pagina's. Links moeten natuurlijk zijn. Verwijzend naar de interne pagina's van de site, denk na over de interesses van gebruikers, niet over zoekmachines en de geloofwaardigheid van de pagina's.

Zie ook: Hoe professionalisme SEO te evalueren, als je een verdorie in SEO niet begrijpt

4. Catalogi van kamers van koophandel

Word lid van de regionale kamer van koophandel. Informatie over uw organisatie gaat naar de directory. U krijgt niet alleen een link die openstaat voor indexering, maar ook uw reputatie verbetert.

5. Sites van publieke organisaties en studentenverenigingen

Bedrijven moeten gemeenschapsorganisaties en getalenteerde jongeren ondersteunen. Om de lucht blauw te maken, is het gras groen en voelen de behoeftige mensen zich bezorgd. Een leuke bonus: ondersteuning voor maatschappelijke organisaties of studentenverenigingen, u kunt rekenen op het publiceren van links naar uw site vanaf de pagina "Onze sponsors".

6. Sponsoring van sportevenementen

Organiseer een schaaktoernooi voor kinderen of een gezonde gezinsvakantie in uw stad. Koop prijzen voor deelnemers en winnaars van de regionale Olympiade in Informatics. Denk niet aan links. Maar vergeet niet uw websiteadres in de bedrijfsinformatie op te nemen. Zorg ervoor dat de URL op flyers, posters en souvenirs staat. Overigens kunt u de QR-code gebruiken: geïnteresseerden kunnen via smartphones naar uw site gaan.

7. Competities

Nodig het publiek uit deel te nemen aan een wedstrijd om de functies van uw product te kennen. Promise wint waardevolle prijzen. De voorwaarde voor toelating tot de competitie, maak een bericht op een blog of website met een actieve link naar de competitie. Zeg, hebben niet alle lezers websites en blogs? Laat ze op zijn minst een repost maken in sociale netwerken.

8. Organiseer een conferentie, houd een gratis seminar of workshop

Als het je lukt om een ​​evenement in de branche te organiseren en ervoor te zorgen dat trendsetters hieraan deelnemen, denk er dan aan dat de aandacht voor je bedrijf verzekerd is. In dit geval is het verkrijgen van links een technische aangelegenheid.

9. Broken Link Building

Details over deze methode worden beschreven in het artikel "Geblokkeerde link bouwen gebruiken". Ja, het is ongebruikelijk voor Runet. Ja, site-eigenaren kunnen om geld vragen. Maar niemand zei dat alles eenvoudig en gratis zal zijn.

Zie ook: 10 manieren om natuurlijk verkeer van Google te vergroten zonder linkbuilding

10. Recensies

U gebruikt waarschijnlijk sommige goederen en diensten. U rijd bijvoorbeeld een auto, verzeker deze bij een verzekeringsmaatschappij, gebruik het internetbankiersysteem en houd persoonlijke besparingen op de aanbetaling. Schrijf in een blog wat je coole auto is, hoe veilig hij is verzekerd. Meld deze berichten onopvallend aan de autohandelaar, verzekeraar en bankier. Ze zullen met trots verwijzen naar uw site.

11. Voer onderzoek uit

Publiceer op de website de resultaten van een grootschalige studie. Klaag niet als je overweldigd bent door links.

12. Verslag over deelname aan een evenement in de industrie

Deel met het publiek de indrukken van deelname aan de conferentie, training. Maak een gedetailleerd rapport, illustreer zijn foto- en video-inhoud. Rapporteer de publicatie aan de organisatoren en deelnemers aan het evenement.

13. Vergroot het beroepsgeheim

Vertel het publiek hoe je je werk beter doet dan wie dan ook. Deel de recepten voor het beheer van de PPC-campagne, beschrijf hoe je de stuurkolommen repareert, publiceer een lijst met leveranciers van goedkope en hoogwaardige producten. Denk niet dat dit een te hoge prijs is voor links. In het digitale tijdperk is het bijna onmogelijk om geheimen te bewaren: als je geen waardevolle gegevens onthult, zal iemand anders dat wel doen.

14. Plaats een casus, voer een online-experiment uit, voer een reeks A / B-tests uit

Hoe meer onverwachte resultaten u krijgt, hoe effectiever de campagne voor het verzamelen van links zal zijn. Test gekke hypothesen, experimenteer met de site en product, deel met het publiek een succesverhaal.

15. Maak een schandaal

We zullen een manier moeten vinden om constructief te vechtpartijen. Je kunt optreden als een jager voor gerechtigheid, een advocaat voor een onpopulair idee, een evangelist voor een nieuw controversieel product. Ga tegen het tij in, maar doe het omwille van principes, niet voor goedkope PR.

16. Bied uw publiek een gratis product aan.

Het kan van alles zijn: een gratis webservice of -programma, site-audits, gratis bestellingsbezorging, een boek, deelname aan de training, de mogelijkheid om een ​​experimentele gadget te testen, gratis foto's. Het publiek linkt naar uw aanbod. Bovendien kunt u gebruikers vragen om beoordelingen op hun sites en in sociale profielen achter te laten.

Zie ook: Wat gebeurt er met de markt voor zoekmarketing na het annuleren van de referentieclassificatie voor commerciële vragen?

17. Interview een gerenommeerde specialist in uw branche.

Hoe betrouwbaarder de expert, hoe meer links de publicatie op uw site ontvangen. Probeer daarom de expert-schaal Matt Cutts, Oleg Tinkoff, Lionel Messi, te vangen en te interviewen.

18. Nodig klanten en partners uit om een ​​gastpost op uw site te publiceren.

Je zult een link naar de website van de auteur moeten plaatsen, maar in ruil daarvoor krijg je zeker tientallen goede backlinks. Na het publiceren van een gastpost deelt de auteur dit nieuws gewoonlijk met zijn publiek. Hoe gezaghebbender het is, hoe meer backlinks je krijgt.

19. Publiceer een lijst met vacatures op de site.

Als je een baan hebt, schrijf er dan over op de site. Mensen zullen deze informatie met vrienden delen. Je krijgt repost in sociale netwerken en links.

20. Maak een woordenboek met branchevoorwaarden en publiceer het op de site.

Probeer uitputtende definities van de moeilijkste termen te maken. Collega's en klanten zullen u bedanken voor het werken met backlinks.

Zoals je kunt zien ...

... het is niet zo erg. In plaats van niet-werkende tactieken, kun je altijd effectieve manieren vinden om externe links te krijgen. Het is belangrijk dat zoekmachines deze niet beschouwen als spam. Als u de methoden gebruikt die worden beschreven in combinatie met het verdienen van links, hoeft u niet te werken met goedkope telefoongidsen en stelt u de site bloot aan de dreiging van sancties.

Bekijk de video: 100 Tactieken Voor Gratis Kwalitatieve Backlinks (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter