12 manieren om persberichten te optimaliseren en Google-sancties te voorkomen

In het artikel "Gastposting is niet meer legaal", schreven we dat Google de sectie "Koppel Exchange-schema's" heeft bijgewerkt met kunstmatige "koppelingen met tekst die is geoptimaliseerd voor zoekmachines die in artikelen zijn geplaatst en persberichten die op externe bronnen zijn gepubliceerd." Sommige contentmarketeers en zoekoptimalisators hebben de innovatie van Google negatief beoordeeld, omdat het een aantal van de gebruikelijke methoden voor linkbuilding verbiedt.

Inderdaad, 's werelds grootste zoekmachine direct genoemd links in persberichten kunstmatige. De veelgeprezen search spam-jager Matt Cutts heeft iedereen aanbevolen dergelijke links te sluiten met het nofollow-attribuut. Wat betekent dit voor zakelijke projecten die persberichten gebruiken om de zichtbaarheid van hun bronnen in zoekmachines te vergroten?

Is dit belangrijk nieuws voor SEO en contentmarketing? Ga raden!

'S Werelds grootste zoekmachine probeert al heel lang persberichten van enige betekenis in termen van SEO te ontnemen. Als u teruggaat naar 2006, hebben de links uit de persberichten de positie van de betreffende sites aanzienlijk vergroot. In 2013 nam de rol van dergelijke links aanzienlijk af, maar ze hadden niettemin een positief effect op de positie van middelen in de uitgifte voorafgaand aan deze updates in de sectie "Link exchange schemes". Vanzelfsprekend heeft de publicatie van persberichten met links zijn betekenis verloren.

Maar hoe zit het met eerder gepubliceerde releases die links bevatten die onder de nieuwe definitie van de kunstmatige links van Google vallen? Zal een strenge zoekmachine websites bestraffen waarnaar wordt verwezen met duizenden eerder gemaakte documenten met ankerlinks? Misschien moeten contentmarketeers een neutralisator gebruiken?

Brands publiceerde al vele jaren persberichten op sites van derden om externe links te krijgen. Het verwijderen van deze documenten of het neutraliseren van externe links kost ook veel meer dan een minuut. Bovendien kunnen contentmarketeers eenvoudigweg geen persberichten van veel oude sites, aggregators en linkwashers verwijderen.

Bovendien is niet bekend hoe een sterke afname van de externe referentiemassa de resourcepositie zal beïnvloeden. Zeker één ding is duidelijk - de nieuwste innovaties van Google zullen een zeer negatieve impact hebben op de activiteiten van sites die services leveren voor de publicatie van persberichten.

Optimaliseer geen links, focus op nieuwsfeed en de kwaliteit van de site.

Contentmarketeers en optimizers raden in de koffiedik aan wat te doen met eerder gepubliceerde persberichten en hoe ze in de toekomst kunnen worden gepubliceerd.

Wat verder werk met persberichten betreft, moeten merken zich ervan bewust zijn dat dit soort informatieboodschap recht heeft op leven, ondanks eventuele updates van algoritmen voor zoekmachines. Natuurlijk, als deze berichten niet vergelijkbaar zijn met het voorbeeld dat wordt besproken in het artikel "Hoe schrijf ik geen persberichten."

Publiceer persberichten als u een echt belangrijk nieuwsverhaal hebt. Kies zorgvuldig een site voor het publiceren van een persbericht. Verzend uw berichten naar industriemedia en toonaangevende online portals in uw regio. Zorg ervoor dat u een of twee links in het persbericht opneemt. Sluit ze gewoon met het nofollow-kenmerk. U zou geïnteresseerd moeten zijn in de directe overgangen van gebruikers die u krijgt als gevolg van de kwaliteit van de sites en het belang van de nieuwsfeed, en niet zoekmachineoptimalisatie van de site.

Ter referentie: de Amerikaanse editie van de New York Times publiceerde het eerste persbericht in 1906 en de auteur was de beroemde journalist en oprichter van PR Ivy Lee. Tot halverwege de jaren negentig publiceerden merken hun uitgaven voornamelijk in gezaghebbende gedrukte media. Er waren dus persberichten die lang vóór de komst van Google bestonden, dus ze zullen bestaan ​​na het updaten van de zoekalgoritmen.

Digitale manier van persberichten: het is niet alleen SEO

Het bijwerken van de sectie Link Exchange Schemes heeft een positief effect op contentmarketing. Nu zullen marketeers zich herinneren dat een persbericht niet een van de hulpprogramma's is om links te maken, maar een middel om belangrijke informatie te verspreiden. Het moet niet worden gebruikt om PR en TCI te bedriegen, maar om te communiceren met journalisten en consumenten.

Bloomberg, Reuters, AP, Dow Jones, Lenta.ru, Vedomosti en andere online media ontvangen elke dag duizenden kwaliteitsvolle persberichten, waarvan er vele even goed nieuws worden. Veel nieuwsbronnen verkennen onafhankelijk van elkaar sites voor publicatie van releases, bijvoorbeeld PR Newswire of AllToday.ru, selecteren de interessantste berichten en veranderen deze in nieuwsberichten.

Vergeet niet dat de informatie die via persberichten wordt verspreid, in sociale netwerken terechtkomt. Het genereert gebruikersinteractie met merken, delen, abonnementen. Persberichten maken uw bedrijfsnieuws zichtbaar voor gebruikers van zoekmachines, nieuwsportals en aggregators, maar ook voor sociale netwerken. Ze geven u natuurlijke overgangen, weergaven, klikken en geen externe links voor beoordeling.

Hoe kunt u persberichten optimaliseren?

Door persberichten te gebruiken om informatie over uw bedrijf te verspreiden, kunt u deze optimaliseren, maar dit gaat niet over zoekmachineoptimalisatie. Pas uw nieuwsfeeds aan voor live gebruikers. Het is veel effectiever inzet op zoekrobots.

Gebruik de 12 onderstaande aanbevelingen voor het optimaliseren van persberichten:

 1. Voeg links toe die zijn gesloten door het nofollow-kenmerk. Ze helpen geïnteresseerde lezers snel naar uw site te navigeren.
 2. Maak persberichten interessant, informatief en handig voor consumenten en journalisten.
 3. Probeer het persbericht zichtbaar te maken voor zoekmachines en gebruikers van sociale netwerken. Voeg hiervoor 1-2 sleutelzinnen toe aan de releasetekst.
 4. Gebruik het persbericht als een teaser die gebruikers naar uw website of blog zal trekken.
 5. Gebruik een persbericht als een teaser voor journalisten die penwerkers aanmoedigt om van een release een geweldig nieuwsartikel te maken.
 6. Voeg nuttige informatie toe in persberichten. Het formaat van het persbericht impliceert natuurlijk niet de publicatie van een uitgebreide consumentengids, maar u kunt er eenvoudig een korte stapsgewijze instructie in opnemen.
 7. Installeer nieuwe contacten met releases. Om dit te doen, moet u ten minste uw contactgegevens opnemen in persberichten.
 8. Publiceer persberichten alleen als u echt belangrijk nieuws hebt over de activiteiten van uw bedrijf of de sector als geheel.
 9. Neem foto's of video's op in de release. Met internet kunt u afwijken van het klassieke formaat van persberichten.
 10. Maak een videoboodschap voor de pers. Gebruik hiervoor YouTube of Google+ Hangouts.
 11. Maak een persbericht in infographic of multimediapresentatie-indeling.
 12. Publiceer de release op sociale netwerken. Misschien ontvang je zo snel een antwoord.

Google beschouwt perslinks dus als kunstmatig. Gebruik daarom geen persberichten voor het verkrijgen van externe links, berekend op de manipulatie van zoekresultaten. Vermijd ankers die zijn verzadigd met zoekwoorden. Sluit ze in extreme gevallen af ​​met het nofollow-kenmerk. Vermijd ook overbelasting van de releasetekst met zoektermen. Vergeet niet dat een persbericht een hulpmiddel is voor interactie met de media en consumenten, en niet voor een zoekmachineoptimalisatie. In dit geval kunt u het gebruiken om projecten te promoten en zoekmachine-sancties te voorkomen.

Bekijk de video: Webinar: Starten met een webshop (September 2019).

Laat Een Reactie Achter