Houd van je concurrenten

Laten we de grootheden onthouden. Mohammed Ali had Joe Fraser, Bill Gates had Steve Jobs en Pavel Durov had Mark Zuckerberg. Hoe zit het met jou? Is er op zijn minst een naaste concurrent? Zeker daar, hoewel maar weinig mensen er graag over praten. Het is duidelijk - wie is verheugd toe te geven dat de resultaten die concurrenten behalen bewonderenswaardig en zelfs jaloers zijn?

Helaas, in de business van de opkomst van concurrenten kan niet worden vermeden. Echter, geschiedenis en psychologie beweren unaniem dat relaties tussen rivalen een groot potentieel hebben, wat creatief succes kan helpen of belemmeren. Het hangt allemaal af van hoe je je voelt over concurrenten. Laten we het onderwerp van de lezing van vandaag schrijven: hoe kunnen we alle voordelen voor zichzelf benutten.

Ontkom gezonde concurrentie niet.

Je hoeft niet halsoverkop naar een ander activiteitenterrein te rennen, als je opeens een waardige tegenstander hebt. Misschien is een nabije concurrent precies wat u nodig hebt. Naast het feit dat hij nieuwe ideeën voor uw bedrijf kan lenen, kan hij op zichzelf de impuls worden van uw ontwikkeling waar u op hebt gewacht. Denk bijvoorbeeld aan de ongekende bloei van creativiteit in de Renaissance in Italië. Concurrentie heeft daar een belangrijke rol gespeeld. Hier is een levendig voorbeeld: de paus gaf Michelangelo de opdracht om het plafond van de Sixtijnse kapel te schilderen en tegelijkertijd huurde hij de jonge Raphael in om wandtapijten te schilderen voor de onderste laag van de muren. Wetende dat zijn werk vlak onder het plafond hangt, geschilderd door Michelangelo zelf, ontdekte Raphael een nieuwe hoogte in zijn werk, wel, dan weet je zelf hoe het allemaal eindigde.

Denk niet dat alles zo was alleen in de Renaissance. Volgens modern wetenschappelijk onderzoek bijvoorbeeld, steeg de snelheid van de atleet met gemiddeld 5 seconden per kilometer als hij wist dat zijn naaste concurrent ook aan deze race deelnam. Geen slechte ontwikkeling, toch?

Bewijs je tegenstander dat hij ongelijk heeft

Wat te doen als het geschil persoonlijk werd en u werd onderworpen aan spot en opruiing van uw concurrent? Psychologen hebben bewezen dat negatieve feedback met een concurrent in hun voordeel kan worden omgezet door de wens om te bewijzen dat hij ongelijk heeft. Voor het experiment werden tientallen student-atleten geselecteerd, die werden gevraagd om darts geblinddoekt te spelen. Een van de onderzoekers, vermomd als een aanhanger van een concurrerende (en de allerbeste) universiteit, demoraliseerde de deelnemers en zei dat ze misten, hoewel dit niet waar was. Het waren dus de studenten die gemotiveerd waren om de onderzoeker te bewijzen dat ze in staat waren om een ​​schermutseling te vermijden en energie te sturen om hun resultaten in het spel te verbeteren.

Wat is moreel? Raak niet meteen van slag of kijk naar de vijand. Hieruit zal uw bedrijf zeker geen goed zijn. Maar als je een concurrent probeert te omzeilen, zal hij spijt krijgen van zijn woorden, en blijf je voor iedereen die liever 'cultureel' spreekt.

Blijf niet stilstaan ​​bij een concurrent

Wees voorzichtig. Laat je niet te snel meeslepen - gezonde competitie ervoor en gezond om binnen de grenzen van het fatsoen te blijven. Bij onjuiste installatie kan een gezonde competitie een gevaarlijke obsessie worden, vooral als je tegenstander je eigen prestaties constant overtreft. Als dit gebeurt, kan de eerste stimulans tot ontwikkeling in depressie veranderen: het is heel gevaarlijk als je alleen werkt of met een beetje ondersteuning.

Er is een goed voorbeeld voor deze verklaring: het werk van de Beatles en The Beach Boys. Zoals je weet, heeft Paul McCartney altijd met John Lennon geconcurreerd, maar hun competitie was wederzijds voordelig. De magnifieke vier wisten echter ook met succes te concurreren met The Beach Boys en hier viel de Beach Boys-componist Brian Wilson in de val van rivaliteit. Na het grote succes van The Beatles met een nieuwe hit, gaf Wilson toe dat hij in een diepe depressie verkeerde. Ondanks het feit dat hij nog steeds de kracht vond om zijn teleurstelling om te zetten in de volgende hits van zijn groep, is het gemakkelijk om de potentiële dreiging van dergelijke neerslachtigheid voor creativiteit in te schatten.

Vergeet deze relatie tussen depressie en verminderde motivatie niet - dit betekent immers dat competitie onder bepaalde omstandigheden een negatief effect kan hebben. Als je merkt dat het succes van een concurrent je demoraliseert, haast je dan niet om hard te gaan drinken - omring jezelf beter met de steun van vrienden en collega's en kijk altijd vooruit - op een gedetailleerd beeld van je toekomst. Nou, je zal niet beweren dat op deze foto alleen een naaste concurrent en jij? Het licht op hem is nog niet samengekomen, en jij ook. Misschien zal zijn bus morgen verhuizen en zullen al je problemen vanzelf opgelost worden, wie weet? Je bent niet de slechtste in deze rivaliteit, maar eenvoudig de tweede. De tweede plaats is erg goed, want je hebt nog steeds een lange rij verliezers. Kijk soms terug - dit kan ook handig zijn.

Zoals je begrijpt, is het belangrijkste punt hier om vergelijkingen met leiders te vermijden. Richt je in plaats daarvan op hoe ver je zelf bent gekomen en onthoud dat iemand je zeker een leider zal vinden en je vooruitgang en prestaties met bewondering zal volgen. Het is mogelijk dat je zo in beslag wordt genomen door persoonlijke rivaliteit dat het je van je eigen pad (en je voordelen op dit gebied) af sloeg en je naar het gebied bracht waar je concurrent domineert. Daarom heb je alles en valt het uit je handen. Ga terug naar huis, bewijs niemand iets - doe gewoon wat je het beste doet.

Dus, noteer de conclusies van de les van vandaag: een concurrent hebben kan een voordeel zijn en ons voorbij onze mogelijkheden duwen. Als je niet genoeg motivatie hebt, kan het heel goed duidelijk worden dat een naaste concurrent in staat is om je creativiteit en zakelijk succes te stimuleren. Echter, concurrenten moeten voorzichtig worden behandeld (zij zijn ook mensen).

Huiswerk: evalueer sober de resultaten van rivaliteit met je naaste concurrent - als het je niets oplevert, spuug op hem en focus je op je eigen zaken. Over het algemeen onthoud: in een boek heeft de hoofdpersoon in eerste instantie een onevenredig krachtiger rivaal. Verhaal is een leugen, maar er zit een hint in ...

Bekijk de video: Duncanschreeuwer houdt buurt wakker (September 2019).

Laat Een Reactie Achter