Ga langzamer - u zult doorgaan, of het fenomeen van "langzaam" bloggen

De moderne wereld lijkt op een race op de snelweg. We rennen vooruit, halsoverkop, op tijd voor alles wat we hebben gepland. In werkelijkheid gaat alles echter precies andersom. In het beste geval slagen we erin om slechts een deel van de belangrijke taken uit te voeren, terwijl de rest wordt uitgesteld tot later. De gedachte komt vaak bij me op: "Dat zou 48 uur per dag zijn!"

Veel mensen hebben een paradoxale manier gevonden om dit probleem op te lossen. Het blijkt dat je meer kunt vangen als ... het tempo van je leven vertragen. Ja, ja, je hebt het goed gehoord! Dit is waar de pleitbezorgers van de slow life-beweging om vragen. Het hoofdidee is het volgende: het is noodzakelijk om van elk moment te genieten, niet om ergens te haasten, om ijdelheid op te geven. In feite is deze trend niet nieuw, omdat zelfs de oude wijzen iedereen opriepen "zich langzaam te haasten".

De "slow life" -beweging beïnvloedde vele gebieden van ons bestaan ​​en gaf aanleiding tot fenomenen als "langzaam" voedsel (een gezond dieet gemaakt van natuurlijke producten, weigering om te haasten tijdens een maaltijd), "langzaam" toerisme (langzame wandelingen, volledige "onderdompeling" in het land) , "trage" steden (verwerping van vele verworvenheden van de beschaving). Dit lot en onze inheemse blogosfeer zijn nog niet verstreken: de laatste tijd zijn er steeds meer aanhangers van het zogenaamde 'trage' bloggen. Je vraagt ​​toch: "Is het mogelijk voor bloggers om langzaam te werken? Immers, hun directe taak is om op de hoogte te zijn van de laatste gebeurtenissen en ze te delen met hun lezers."

Je hebt gelijk: bloggers moeten regelmatig nieuwe en interessante berichten plaatsen om bij te blijven met hun concurrenten. Maar wie zei dat je moet opschieten terwijl je dit doet? Als je wilt, kun je bewust deze krankzinnige race opgeven en een eigen, comfortabel tempo van detachering kiezen. En laat uw concurrenten 30-40 publicaties per week 'afstempelen' - dat zijn hun zaken. Hoeveelheid is immers niet altijd gelijk aan kwaliteit.

Wat is "langzaam" bloggen

Het concept van 'slow blogging' werd bedacht door blogger Todd Siling. In zijn manifest, gepubliceerd in 2006, onthulde hij de essentie van dit fenomeen, wat neerkomt op het volgende: haastig opgeven en de intrinsieke waarde van woorden begrijpen. Met andere woorden, je moet wachten tot je echt interessant en nuttig materiaal hebt dat je niet zult schamen om op je blog te publiceren.

Het lijkt misschien dat langzaam bloggen een uitkomst is voor luie en incompetente hacks die dol zijn op hack. In feite is het tegenovergestelde waar.

Voorstanders van langzaam bloggen waarderen de tijd van hun eigen persoon en die van anderen zo veel dat ze het niet willen verspillen. Ze creëren posts die waarde hebben, en geen andere dummy, die alleen de informatielawaai verhoogt.

Tekenen van trage bloggers:

 • Geef je ideeën tijd en ruimte zodat ze volledig vormen. Ze maken geen posts voor een teek. Ze weten heel goed dat een kwalitatief hoogstaande en interessante functie het resultaat is van hard werken en reflectie op de lange termijn.
 • Ze schrijven voor mensen, niet voor zoekmachines. Ze doen niets af aan de waarde van zoekmachine-optimalisatie en vergroten het tegelijkertijd niet. Hun teksten lijken niet kunstmatig - ze zijn eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.
 • Focus niet op analytische gegevens en het aantal abonnees. Hun belangrijkste prioriteit is om hun lezers te helpen. Het kleine maar betrokken publiek is veel beter dan duizenden "passieve" abonnees.
 • Streef ernaar om de workflow te vereenvoudigen. Ze gebruiken niet alle soorten programma's om de productiviteit te verhogen. Ze hebben een gewone notepad- of teksteditor nodig en een toepassing voor het opslaan van notities (zoals Evernote).

Voordelen van Slow Bloggen

De praktijk leert dat bloggers die minder vaak posts publiceren, terwijl ze meer tijd besteden aan grondig onderzoek van onderwerpen, meer lezers aantrekken. Bovendien neemt niet alleen het bereik van het publiek toe, maar ook de kwaliteit: het wordt actiever, geïnteresseerd, geïnspireerd en kijkt uit naar elke nieuwe publicatie.

Langzaam bloggen heeft nog andere voordelen:

 • Uw inhoud wordt meer solide en duidelijk;
 • Je hebt vrije tijd, die je kunt besteden aan je familie, vrienden, vrije tijd;
 • Als u stopt met focussen op de hoeveelheid verkeer en abonnees, ervaart u minder stress;
 • Je richt je erop echte waarde aan je publiek te bieden, dus het wordt meer toegewijd.

Langzaam bloggen biedt je geen snelle populariteit - je hebt tijd nodig om jezelf te verdedigen en je geloofwaardigheid te vergroten. Maar zodra u erin slaagt om het te doen, zullen zowel de kwantiteit als de kwaliteit van uw lezers toenemen.

4 stappen naar langzaam bloggen

Als je besluit lid te worden van trage bloggers, is het tijd om echte actie te starten. De volgende richtlijnen zullen u hierbij helpen:

 1. Publiceer minder vaak posts, waardoor hun kwaliteit verbetert. Als je op dit moment elke dag posts publiceert, probeer dan hun aantal te verminderen tot 3-4 keer per week. Het aantal is zelfs niet kritiek. Je kunt elke week zelfs 5-6 vaste berichten maken. Nogmaals, het belangrijkste is dat ze op het juiste niveau zijn, en niet dat de lezer ze leest en onmiddellijk vergeet. Probeer jezelf volledig onder te dompelen in de onderwerpen waarover je schrijft. Onderzoek alle aspecten grondig.
 2. Wijd elk sociaal netwerk voor niet meer dan 10 minuten per dag. U kunt programma's zoals HootSuite en Buffer gebruiken om het proces van het publiceren van berichten op sociale media te automatiseren. Het is niet nodig om uw pagina's om de 5 minuten te bekijken - het zal genoeg zijn meerdere keren per dag.
 3. Vereenvoudig het proces van het maken van berichten. Of u uw berichten nu op gewoon papier schrijft of een computer gebruikt, probeer uw aantekeningen, aantekeningen en concepten op één plek te bewaren. Anders moet je je kostbare tijd besteden aan het zoeken naar hen.
 4. Voordat je je post publiceert, moet je de volgende vraag beantwoorden: "Zal dit materiaal echt mijn lezers ten goede komen?" Met andere woorden, post berichten alleen als je echt nuttige en noodzakelijke informatie hebt om te delen met anderen. Neem een ​​voorbeeld van Leo Babauta, auteur van de populaire buitenlandse blog Zen Habits, die slechts 5-10 berichten per maand publiceert. Ondanks de relatief lage frequentie van het plaatsen van berichten, is zijn blog herhaaldelijk in de lijst van de 25 grootste blogs van de VS verschenen, en zijn aantal abonnees overschrijdt 260.000. Het geheim van zijn populariteit is simpel: hij geeft zijn lezers tips die hun leven ten goede veranderen.

Schrijf minder om meer te zeggen

Natuurlijk raden we je niet aan om je blog te gooien en alleen te schrijven wanneer de muze je bezoekt. In dit geval zullen uw lezers eenvoudigweg uw bestaan ​​vergeten. Het gaat niet om luiheid en nonchalance, maar om bewustzijn en concentratie. Probeer de ziel in elke post te plaatsen, zodat deze het resultaat wordt van zorgvuldig onderzoek en reflectie, en niet de uitdrukking van de eerste gedachten die in je opkwamen. Lees elke zin zorgvuldig opnieuw. Overweeg of het op de een of andere manier kan worden aangevuld of is het beter om het helemaal te verwijderen?

Als u besluit het aantal gepubliceerde berichten te verminderen, doet u dit geleidelijk. Stel je voor welke reactie je lezers zullen hebben als je eerder meerdere berichten per dag hebt gepubliceerd en nu maar één bericht per week plaatst? Om het zacht uit te drukken, zullen ze verlies lijden en denken dat je blog ophoudt te bestaan.

Het zal voor jou ongebruikelijk zijn. Je zult het gevoel hebben alsof je aan het stampen bent zonder resultaat te boeken. Vermijd daarom radicale veranderingen, om je publiek niet te choqueren en jezelf niet bloot te stellen aan overmatige stress. Het zal enige tijd duren, en je zult een echte volgeling van langzaam bloggen worden en in staat zijn om al zijn voordelen te ervaren.

Bekijk de video: Perfectionisme Faalangst (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter