Normcore vs. hardcore: een strijd om advertenties waarin iedereen verloren is

Laten we beginnen met het feit dat ik Alexey Rozhkov leuk vind. Ik probeer te lezen of bekijk tenminste alle artikelen in onze blog, maar ik lees altijd de werken van Mr. Rozhkov - ik hou van zijn manier van presenteren en de onderwerpen die hij aan de orde stelt, met name reclame.

In een artikel over normcor-marketing schrijft Alexey over hoe consumenten vreselijk moe zijn van provocaties en allerlei trucs van marketeers, zo moe dat ik naar de man wil kijken die de afrastering schildert. Uur. Een uitstekend voorbeeld, onthoud het en geef een voorbeeld van provocerende advertenties.

De headliner van dit soort reclame van het vertrekkende jaar was absoluut Burger King, die het ene briljante idee na het andere uitdeelde.

De eerste passies zorgden ervoor dat de oproep "niet escaleerde" tijdens het proeven van de scherpe fast food-nieuwigheid:

De opwinding veroorzaakt door de reclamecampagne op het internet genereerde niet alleen veel grappen, maar een voortzetting op het niveau, en misschien zelfs nog hoger:

Het voorstel om nog dichterbij te komen liet de netwerkgebruikers ook niet onverschillig, en de Burger King was al niet te stoppen en het gebeurde aan de zijlijn:

Advertentie-nuggets werden zelfs een reden voor juridische actie:

Zie ook: Hoe maak je je publiek woedend: 14 tips

In de zomer bood het netwerk aan aardappelen op te slokken met een nogal gehavende Antoshka en klaagde over de censuur waaraan het beroep was onderworpen:

In december stelde de onvermoeibare Burger King voor dat Olga Buzova zijn grote mierikswortel uitprobeert:

Nu is het gerecht verkrijgbaar in alle restaurants van de keten genaamd "Superhren". "Geef me Superhren," zei ik, maar ik schaamde me voor de kassier!

Daarnaast stond Burger King bekend om twee interessante aanbiedingen. De eerste was gedaan "Zenith":

En de tweede was bedoeld voor Ksenia Sobchak. Burger King bood haar aan de pasgeboren zoon Kingo te noemen - in ruil daarvoor beloofde het bedrijf om jaarlijks 100 miljoen roebel te betalen totdat de jongen de meerderjarigheid bereikte.

In november kondigde Burger King een aanbesteding aan voor een persreis, waarbij 50 journalisten worden uitgenodigd om kippen te doden. Scherm van FB Ilya Grabovsky:

Netizens vond de aanbesteding aangekondigd als een nieuwe advertentie voor Burger King.

Ver van normaal, maar de volgende BK-advertentie werd niet alleen besproken door de luie. Splash Russisch hier!

Als u de populariteitsstatistieken van Burger King in Google Trends bekijkt, wordt de interesse gegroeid:

Zegt Burger King dat consumenten van provocaties houden? Gaan ze graag meer escaleren dan kijken naar het schilderen van het hek? Wie zal winnen: normcore of hardcore?

Niemand. Wint HYIP. En rond normkornyh hekken en plassen, en rond fastfood en sensationeel niet slecht bar Bad Bro Bar was HYIP op het internet. Het werpen van een resonant onderwerp zal zo'n hype veroorzaken dat advertentiekosten ontmoedigd worden.

Zie ook: Vzhuh en populariteit: hoe en wat ze verdienen op seksisme

Voor mij persoonlijk werd Apple de helderste hyipgod, die in staat was een hele filosofie op te bouwen en de denkrichting van een groot aantal millennials te bepalen. Het grappigste aan het willen krijgen van een HYIP-product is een duidelijk begrip van hoe Apple op je hoofd zit en je bent normaal. Niet alleen de regels, zelfs niet zoals het. "Ik wil geen nieuwe telefoon, ik wil een iPhone!"

Sinds we de tv hebben verlaten, vol met families met patronen, die onveranderlijk met z'n vieren aan de ene kant van de tafel zitten en een ander merk van mayonaise begroeten met demonische glimlachen, is de reikwijdte van marketing verschoven van tv naar internet, waar alles is beslist door de beruchte hyip. HYIP op YouTube trok de Zuid-Afrikaanse groep Die Antwoord naar het wereldtoneel: ze deelden kaarten uit voor hun uitvoeringen en nu wordt het topmodel Kara Delevin opgenomen in hun videoclip.

De gegeven voorbeelden van reclame, zowel provocerend als normcorn, verschillen op een of andere manier van de typische media-rommel in hun aanpak, die hun discussie op internet veroorzaakt.

Zie ook: Een praktische gids voor newsjacking voor contentmarketeers

Inhoud:

  Normkor is geen ritje. Hardcore ook

  De kracht van de HYIP, die in staat is om het merk in korte tijd en zonder extra inspanning te promoten, wordt volledig in evenwicht gehouden door zijn vergankelijkheid. Niemand zal op oude memes en andere Russen kauwen wanneer ze door nieuwe worden ingedrukt, en dit zal zeer snel gebeuren.

  "Sinds je een recensie begon te maken, is de film hopeloos verouderd."

  - Het was een half uur geleden!

  - Nou, volgens de normen van het internet is dat vijf jaar.

  Uit de filmrecensie van de blogger Nostalgia Critic

  Hoe kan HYIP worden gebruikt en welk materiaal zal HYIP worden? Schieten of niet? Moeilijk te voorspellen. Hyipov kan een merk zijn dat een droomachtige Apple verkoopt. HYIP kan content veroorzaken die buiten het normale bereik van dingen ligt - dit is de vulgaire reclame van hamburgers, en stille reclame voor whisky ongeveer anderhalf uur lang. Ze zullen hun moment van glorie krijgen zelfs als ze universeel genoeg zijn - nu zal iedereen die het krijgt het ruiken.

  Bekijk de video: What is Normcore? Supermodels Answer. (Oktober 2019).

  Laat Een Reactie Achter