Hoe kom je erachter dat het tijd is om het personeel uit te breiden?

Een klein bedrijf beheren is erg moeilijk en dat weet u. De leider moet geduld hebben, ongelooflijke organisatorische vaardigheden en goed opschieten met mensen. Maar het moeilijkste is om te begrijpen wanneer het tijd is om assistenten in te huren om met je dagelijkse routine om te gaan.

Het inhuren van nieuwe mensen is een investering in uw bedrijf. U betaalt salarissen aan uw werknemers, evenals bijdragen aan het pensioenfonds en andere belastingen uit uw eigen zak. Als tegenprestatie ontvangt u de ontwikkeling van uw bedrijf, vooral als ervaren specialisten aan het roer staan ​​van uw bedrijf. Maar hoe kom je erachter dat de tijd echt is aangebroken?

Het spijt ons dat slechts 24 uur per dag

Het lijkt je dat 24 uur per dag heel weinig is? Wordt uw werkdag onafgebroken afgesloten met een stapel 'dingen voor morgen' die nooit kleiner wordt? Neem je thuis een baan en wis je de grenzen tussen je privéleven en je werk? Zo ja, dan is dit een duidelijk teken dat u hulp nodig hebt bij het zakendoen. Elementaire secretaresse, het beantwoorden van oproepen en het sorteren van correspondentie, kan uw leven aanzienlijk vergemakkelijken. Als het u lijkt dat de werkdag korter en korter wordt, dan is het tijd om assistenten in te huren.

De kwaliteit van de klantenservice neemt af

Klantenservice is een van de moeilijkste onderdelen van een succesvol bedrijf, maar een van de belangrijkste. Als het gebrek aan medewerkers de kwaliteit van de klantenservice vermindert, betekent dit dat het tijd is om na te denken over rekruteren. Klanten kunnen niet zonder ondersteuning worden achtergelaten, maar kleine bedrijven hebben vaak te maken met dit probleem als gevolg van een gebrek aan mensen en tijd. Extra werknemers zullen de aandacht van elke klant trekken.

U betaalt overuren

Als u overwerk betaalt aan die werknemers die u al heeft, dan is dit duurder voor u dan het salaris van een nieuwe werknemer die u zal helpen om de werklast gelijkmatiger te verdelen. Overwerk wordt tegen een hoger tarief betaald en kan een serieuze uitgave van uw budget zijn.

Uw personeel gaat niet op vakantie

Doen uw werknemers weigeren om op vakantie te gaan omdat zij zich schuldig voelen, waardoor u een stapel onafgewerkt werk achterlaat? Een werknemer die zijn verlof opoffert ten gunste van de ontwikkeling van het bedrijf lijkt misschien een loyale altruïst, maar kan in feite leiden tot wrok en negatieve emoties. Zorg ervoor dat uw mensen met een licht hart op vakantie gaan. Als ze overwerkt zijn, kunnen extra handen hen helpen.

Je werknemers onttrekken werk

Uw personeel kreupele epidemietrucs? Ze bellen 's morgens regelmatig en zeggen dat ze zich niet lekker voelen? Sterke stress, slapeloosheid en hard werken kunnen echt ziekte veroorzaken. Shirking workers kunnen een teken zijn dat ze hulp nodig hebben op het werk.

Er zijn klachten over arbeidsomstandigheden

Klachten van uw werknemers zijn een belangrijk teken van een personeelsprobleem. Natuurlijk wilt u dat uw werknemers gelukkig zijn, omringd door zorg en aandacht. In dit geval zou het vreemd zijn om hen te vragen meer te werken om het gebrek aan werknemers te compenseren.

Uw bedrijf groeit snel.

Zijn uw verkopen en productie recentelijk snel toegenomen? Bestellingen van klanten vallen zo snel dat u geen tijd hebt om ze uit te voeren? Veel eigenaren van kleine bedrijven aarzelen of ze nieuwe werknemers moeten inhuren om te helpen omgaan met de groeiende golf van orders, omdat ze bang zijn om zo'n ommekeer van de gebeurtenissen te 'jinxen'. Maak deze fout niet. Als uw bedrijf is gegroeid, moet u nieuwe werknemers aantrekken om aan de groeiende vraag te voldoen. Maar als u het niet doet, neemt uw groei zeker af, omdat u het risico loopt de kwaliteit van de klantenservice te verminderen.

Je bent verscheurd

Bekijk uw werkstijl van opzij en u kunt zien of u echt nieuwe werknemers nodig hebt. Heb je het gevoel dat je aandacht wordt gespoten op tal van taken? Probeert u om te gaan met teveel problemen van uw bedrijf? Kun je je volledig overgeven aan het oplossen van elk van deze problemen, of ben je verscheurd, heb je geen tijd om alles af te maken? In het tweede geval weet u de weg naar buiten.

Je besteedt te veel aandacht aan details

Als eigenaar van uw eigen bedrijf moet u zich kunnen richten op het aantrekken van nieuwe klanten, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en oplossingen voor bedrijfsontwikkeling. En als je niet uit de buurt van de telefoon kunt breken, uitleggen aan klanten waar de koerier, werkend aan de derde ploeg zonder pauze, ging naar, dan is deze gelegenheid niet schijnen. Nieuwe medewerkers kunnen deze dagelijkse problemen aanpakken, zodat u tijd en aandacht kunt vrijmaken voor wereldwijde zaken. Als u meer tijd hebt om u op het grote geheel te concentreren, zal uw bedrijf beginnen te groeien.

Uw bedrijf groeit te langzaam.

Veel ondernemers maken een fout door personeel aan te stellen totdat het bedrijf begint te groeien en al het werk zelf blijven doen. Meer personeel kan zelfs een langverwachte toename van de groei van kleine bedrijven veroorzaken, omdat nieuwe werknemers tijd vrijmaken om nieuwe problemen op te lossen en u in staat stellen om u te concentreren op belangrijkere zaken.

Als manager is het uw taak om het bereik van uw doelgroep uit te breiden, hoogwaardige service te bieden en ook nieuwe ideeën te genereren. In plaats daarvan verspilt u uw tijd om te proberen te begrijpen waarom uw vaste klant, Maria Vasilyevna, onlangs boos is geworden en niet langer reageert op uw oproepen, en als gevolg daarvan ontdekt u dat alleen uw koerier Vasya op het twaalfde uur op de parkeerplaats alle adressen verwarde levering en welke dag de bestelling niet naar haar brengt, maar naar haar buurman.

Dus zelfs als de indicator van de ontwikkeling van uw bedrijf de tijd helaas op één plek markeert, moet u geloven in succes en assistenten inhuren. Beschouw dit proces als een investering in een mooie toekomst. Probeer al deze situaties op je eigen zaken - misschien open je je ogen voor veel problemen die je nog niet eerder hebt opgemerkt, en het idee om extra werknemers aan te trekken lijkt heel passend.

Trouwens, als je zo weinig vrije tijd hebt dat je alleen tijd hebt gehad om dit artikel diagonaal te doorzien, weet dan dat, ja, het is zover.

Bekijk de video: 23 LEVENSREDDENDE KEUKENHACKS VOOR DAGELIJKS GEBRUIK (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter