Hoe gebruik je een leugen om de kwaliteit van je artikelen te verbeteren?

Evgenia Kryukova (ik ben het) is een echte leugenaar.

Ja, ja. Je hebt het goed gehoord. De laatste keer doe ik gewoon wat ik lieg. En, weet je, wat is het meest interessant? Het helpt me om beter te schrijven. Sinds ik leugens begon te oefenen, is de kwaliteit van mijn artikelen verschillende ordes van grootte geworden.

Misschien denk je: "Wat voor soort ketterij draagt ​​ze? Gaat ze in dit artikel tips geven over hoe ze vaardig tegen haar lezers kan liegen? Wat dacht ze dat ze over zichzelf was? '

Vrienden, laten we geen overhaaste conclusies trekken en de pagina van tevoren sluiten. Het doel van dit artikel is niet om leugens in de gebruikelijke betekenis van het woord te promoten. Ik ga je niet aanmoedigen om je lezers, klanten en zelfs andere mensen te misleiden. Integendeel, ik raad u ten zeerste aan om dit niet te doen (ik hoop dat het niet nodig is om de redenen daarvoor toe te lichten?). In dit artikel wil ik je wat meer vertellen over iets anders.

Over zelfbedrog. En hoe je met behulp hiervan je schrijfvaardigheid kunt verbeteren.

En wat als ...?

Er wordt gezegd dat de meest ingenieuze ontdekkingen precies met deze woorden beginnen. Er komt een gekke gedachte in je op, je begint erover na te denken, zoekt vervolgens naar bevestigingen op internet, vraagt ​​het aan je vrienden en begrijpt het plotseling - maar de gedachte is niet zo slecht! Misschien kan het op de een of andere manier in je voordeel worden gebruikt?

Dus het was in mijn geval. Maar voordat je de betekenis van mijn idee onthult, wil ik je een korte achtergrond vertellen.

Meest recent hebben we een gastblogcampagne gelanceerd. Letterlijk in een week schreef en zond ik 4 artikelen ter goedkeuring. Zoals u begrijpt, had de kwaliteit van deze artikelen fantastisch moeten zijn, anders kon men niet op publicatie rekenen. Er werd veel tijd en moeite besteed aan hun creatie. Het lezen was twee keer zo grondig als gebruikelijk. Elk aanbod is tot in de perfectie gebracht. Wat is het resultaat? Van de vier artikelen publiceerde er maar één.

Niet erg goede resultaten, toch? Je moet echter geen tomaten naar me gooien. Artikelen waren echt kwaliteit, leg gewoon de kaart neer. Eén blogger weigerde het artikel te accepteren vanwege het feit dat het geen voldoende gedetailleerde handleiding bevat voor actie (hoewel ik dat wel zou kunnen beargumenteren). Een andere - reageerde niet binnen een paar weken en het zo lang houden van een artikel is gewoon niet toegestaan. Derde - nog steeds zwijgt. Als gevolg hiervan zijn 3 van de 4 artikelen naar onze site gegaan.

Enige tijd na de publicatie besloot ik om de statistieken van deze artikelen te bekijken. En dat ontdekte ik - elk van hen scoorde meer opvattingen en rassharivany dan al mijn vorige artikelen!

(Tussen haakjes, dat zijn ze. Als je geïnteresseerd bent, lees dan)

En toen dacht ik:

En wat als ALLE artikelen worden geschreven alsof ze bedoeld zijn voor coole bloggers? Sta elke keer voor een strenge oom, briljant thuis in het gekozen onderwerp, en knijp alles uit tot de laatste druppel. Proberen alsof dit artikel niet alleen afhankelijk is van mijn toekomst, maar ook van de toekomst van mijn bedrijf en zeer geliefde collega's.

Dit simpele idee op het eerste gezicht trof me. En ik besloot om erachter te komen wat psychologen hierover denken.

Onderzoeksresultaten

"Zelfbedrog in kleine doses heeft enorme voordelen", zegt Robert Trivers, hoogleraar antropologie aan de Rutgers University en de auteur van The Folly of Fools ("Doolessness of Fools").

"Geloven dat we meer getalenteerd en slimmer zijn dan we kunnen ons daadwerkelijk helpen om anderen te overwinnen. De leider, die gelooft dat hij een groot redenaar is, voelt zich niet alleen beter tijdens zijn toespraken voor zijn ondergeschikten, maar kan hen veel gemakkelijker overtuigen dat hij gelijk heeft. "

Volgens een studie van Zoe Chance aan de Harvard Business School, misleiden de meeste mensen zichzelf onbewust. Meestal - om hun gevoel van eigenwaarde te vergroten en zich comfortabeler te voelen. Onder de favoriete praktijken van deze mensen: het blokkeren van negatieve gedachten, het idee hoe anderen de vruchten van hun werk bewonderen, en een positievere beoordeling van hun mogelijkheden.

Bovendien merken wetenschappers op dat deze tactieken bewust kunnen worden gebruikt - om de resultaten van hun activiteiten te verbeteren (alleen mijn geval). Het belangrijkste hierbij is niet te ver gaan. Wat wordt bedoeld met deze zin? Kijk naar de foto:

Mogelijke moeilijkheden

De resultaten van onderzoeken hebben dus aangetoond dat zelfbedrog in kleine hoeveelheden zeer nuttig kan zijn. Je zult het waarschijnlijk met mij eens zijn dat wat ik voorstel (me voorstellen wat je schrijft voor gezaghebbende bloggers) geen 'brute kracht' is en een goede manier kan zijn om de kwaliteit van artikelen te verbeteren. Er is echter één probleem. Stel je voor wat je schrijft voor een buitenstaander en echt voor hem om te schrijven zijn compleet verschillende dingen. Daarom kan het serieuze configuratie vereisen.

Dit is de procedure die ik meestal volg:

  1. Ik kies een succesvolle blog uit een geschikt onderwerp.
  2. Ik heb artikelen gelezen die er al op staan.
  3. Ik stel mezelf voor dat mijn artikel niet slechter mag zijn. En misschien nog beter - zodat de blogger aandacht aan mij besteedt en met ons wil samenwerken.
  4. Ga zitten om een ​​artikel te schrijven.
  5. Tijdens het schrijven, herinner ik mezelf er constant aan dat als ik laagwaardig materiaal maak, blog-lezers de kans niet zullen missen om me te belachelijken in de reacties.

Laatste aanbevelingen

Zorg ervoor dat u een dergelijk experiment uitvoert - schrijf een artikel voor een denkbeeldige blogger. Tenminste een keer. En bekijk de statistieken. Zie je, het verschil zal duidelijk zijn. Als je hierna besluit om zelfbedrog op een permanente basis te gebruiken, wees dan voorbereid op het feit dat in sommige gevallen een mislukking op je wacht. Dit is hoe onze psyche gerangschikt is - soms is het gemakkelijker om een ​​vertrouwde "middling" te schrijven dan om je hersens te martelen en je te dwingen een ander meesterwerk uit te delen. Trakteer uzelf op loyaliteit, maar vergeet niet: zelfbedrog is iets groots, met behulp waarvan u uw beste capaciteiten kunt tonen en uw lezers plezier kunt bezorgen.

Bekijk de video: Hoe kun je je relatie verbeteren? (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter