Hoe krijg ik blog reacties: 20 ideeën

Het aantal opmerkingen verwijst naar de belangrijkste metrics voor de effectiviteit van publicaties. Wanneer gebruikers actief reageren op uw berichten, trekt dit een nieuw publiek aan. In dit artikel vindt u een lijst met ideeën waarmee u het aantal reacties op een blog of website kunt vergroten.

1. Commentaarformulier

Installeer een handige vorm van commentaar op de site. Sta gebruikers toe anoniem te spreken en deel te nemen aan de discussie via sociale profielen. De blogosfeer verwelkomt standaard blog-engine-formulieren waarmee u een bijnaam en een link naar een site kunt opgeven.

In de meeste gevallen zal het gratis Disqus-systeem bij u passen. U kunt ook de commentaarformulieren Facebook en Vkontakte gebruiken.

2. Open vragen

Mensen praten graag meer dan luisteren. Gebruik dit om reacties te ontvangen. Stel open vragen aan gebruikers. Dit stimuleert de discussie. Hier zijn enkele voorbeelden van open vragen:

  • Vertel ons hoe u de site promoot?
  • Hoe kun je dit verklaren?
  • En waarom was het project niet succesvol?

Vergelijk dit met de gesloten vraag: "Hou je van snoep?"

3. Posts-lijsten, waardevolle inhoud, video

De praktijk leert dat deze vormen van content met succes verkeer aantrekken en geld genereren in sociale netwerken. Dit werkt natuurlijk als u gebruikers echt nuttige, interessante en hoogwaardige materialen aanbiedt. In dit geval wordt de populariteit van publicaties omgezet in discussies.

Dit is een geweldige bron van ideeën voor inhoud: krijg populaire zoekopdrachten met betrekking tot uw bedrijf. Zet ze in artikelen met de titel "Top 20 + Key Request." Als uw gebruikers vaak op zoek zijn naar WordPress-plug-ins, plaats dan een bericht "Top 20 WordPress-plug-ins".

Publiceer gebruiksvriendelijke inhoud. Recensies en lijsten met hulpmiddelen, gratis boeken en programma's, checklists, stapsgewijze instructies - uw site moet echt nuttig zijn voor klanten.

Plaats een video. U kunt zelfstandig inhoud van dit type maken en ook andere relevante materialen insluiten in publicaties. De video trekt de aandacht en stimuleert de discussie. Besteed aandacht aan het aantal reacties op het materiaal uit de video op de blogs van bedrijven MOZ en Seoprofy.

4. gezaghebbende deskundigen

Weet je hoe je beroemde mensen kunt aanmoedigen om je inhoud te delen of opmerkingen te schrijven? Noem ze in het artikel. Vermeld dit opnieuw bij het aankondigen van materiaal in sociale netwerken. Wanneer een persoon een bericht over zijn geliefde ziet, deelt hij zeker content met abonnees en neemt hij deel aan de discussie.

5. Provocaties

Postprogocaties stimuleren effectief de discussie. Besteed aandacht aan de opmerkingen over het artikel over copywriting en contentmarketing.

6. Gepompte bots

Als je onlangs een blog of website hebt gelanceerd, moet je er een paar gepompte bots op zetten. Laat ze reageren op de publicatie, ruzie met elkaar en een beetje echte bezoekers vangen. Houd er rekening mee dat het beter is om bots zelf te maken en te pompen. Koop geen posters van de centrale, anders ontvangt u opmerkingen die niet overtuigend zijn en strikt beperkt tot het aantal tekens:

7. Opmerkingen

Reageer op publicaties op andere sites en sociale netwerken. Vergeet YouTube, Vimeo en andere video-hosting sites niet. Gebruik sociale profielen om u te registreren op sites of een link naar uw site achter te laten. Als u zinvolle en interessante opmerkingen achterlaat, gaan gebruikers naar uw profiel op sociale netwerken, van waaruit ze naar de site gaan. Veel bloggers bedanken elkaar en geven commentaar op de materialen op de websites van actieve gasten.

8. Open koppelingen

Maak links in de commentaren open voor zoekmachines. Dofollow-blogs trekken commentatoren aan met de mythische mogelijkheid om het referentieprofiel van hun eigen bron te verbeteren. Om dit te garanderen, let op het aantal reacties op de berichten in de devaka.ru dofolow blog (op dit moment heeft de site-eigenaar de links in de opmerkingen gesloten met het nofollow-attribuut voor het experiment).

Als je deze tactiek toepast, overweeg dan hoe je jezelf zult verdedigen tegen opmerkingen in de stijl van afftarjot en cool, dank je. U kunt bijvoorbeeld de links van gebruikers openen die enkele zinvolle vermeldingen op uw site hebben achtergelaten.

9. Communicatie

Beantwoord alle opmerkingen op uw site. Communiceer, probeer de gesprekspartners vrij te maken voor discussie. Toon gebruikers waarderen hun mening.

10. Wedstrijden, tests, peilingen

Publicaties van dit type genereren meestal veel reacties. Nodig het publiek uit om een ​​quiz te doen en de resultaten te delen. Houd een wedstrijd voor de meest ingenieuze opmerking. Jouw taak is om een ​​antwoord te bereiken.

11. Negatief

Van tijd tot tijd, publiceer mislukte gevallen, rapporten van mislukte projecten, marktprognoses met een focus op pessimistische scenario's. Mensen reageren actief op dergelijke materialen. Waarom? Misschien als u uitsluitend succesverhalen publiceert, beschouwen gebruikers u misschien als een ster, die niet geeft om hun mening. En als je falen erkent, zien mensen dat je een gewone specialist bent met wie je kunt communiceren.

12. Geschillen, tegenstrijdigheden

Wees niet bang voor controversiële hypothesen, hulpmiddelen, tactieken van werk. Schrijf over hoe moeilijk het is om te geloven. Tegen de markt ingaan, opvallen. Ze zullen je uitschelden, maar maakt het uit of je gelijk hebt? Laten we scolding, commentaar formulier voor dit en nodig hebben.

13. Jouw mening

Verdedig uw mening over professionele kwesties. Als u bijvoorbeeld gelooft in een cumulatieve levensverzekering, praat er dan overal over. Waarom heb je het nodig? Eerst wordt je herkend. Ten tweede stimuleert non-conformisme het debat.

14. Verzoeken, uitnodigingen, suggesties

Vraag lezers commentaar te geven en uw publicaties aan te vullen, hun gedachten te delen. Laat het publiek begrijpen dat elke gebruiker kan praten, vragen kan stellen.

15. Trollen

Waardeer de trollen die op zijn minst minimale pogingen doen om hun positie te rechtvaardigen. Je weet zeker dat in veel bezochte forums er regelmatig provocateurs zijn die allerlei onzin schrijven en gebruikers vangen. Trolling moedigt normale bezoekers aan meer reacties achter te laten.

16. Serie artikelen

Seriële publicaties vormen groepen trouwe lezers die wachten om door te gaan en deel te nemen aan de discussie. U hoeft alleen maar een onderwerp te vinden dat u kunt ontwikkelen. Schrijf nieuwe delen van artikelen met dezelfde titel of publiceer materialen met verschillende titels in dezelfde kop.

17. Updaten

Update oude berichten. Stel lezers voor aan nieuwe feiten, deel uw ervaringen en observaties. Meld updates.

18. onvoorspelbaarheid

Probeer gebruikers te verbazen. Plaats een komisch artikel. Deel exclusieve gegevens. Verkoop regelen. Doe iets dat verder gaat dan het gebruikelijke.

19. Finstrip

Dit is een favoriete activiteit van geldmakers. Maar serieuze bedrijven kunnen het publiek ook een financiële strip laten zien. Publiceer geen belastingaangiften en laat fantastische winsten zien. Vergeet niet dat de focus de klant moet blijven.

De verzekeraar moet praten over betalingen. Het marketingbureau moet opscheppen over het verdiende geld voor klanten. Een autoreparatiewerkplaats is het waard om te laten zien hoeveel zijn klanten besparen door tijdige preventieve reparaties.

20. Interviews, gastberichten

Communiceer met gerenommeerde experts, nodig beroemde mensen uit om uw inhoud op uw site te publiceren. Dit type materiaal genereert vaak veel reacties.

Je kunt je publiek niet laten reageren ...

... maar je kunt ervoor zorgen dat je lezers hun mening willen delen. Denk niet dat het voldoende is om eenvoudig inhoud van hoge kwaliteit te publiceren. Voor opmerkingen moet je contact maken met invloedrijke gebruikers, reageren op de signalen van mensen, communiceren, zelfs provoceren. Hoe meer je communiceert met het publiek, hoe sterker de respons die je krijgt.

Laat Een Reactie Achter