Hoe u gemakkelijk nieuwe klanten kunt aantrekken en succesvol kunt zijn in marketing

Herziening van het boek door David Newman "Neem het en doe! 77 meest nuttige marketingtools"

Hallo meid, kan ik met je directeur praten? En wie is in zijn plaats? Ik ben bezig met het opnieuw vullen van cartridges, wil je een overeenkomst met ons ondertekenen? Heb je al? Ik begrijp het. Of misschien hebt u briefpapier nodig? Sorry, het beste.

Begint uw werkdag met haatdragende koude telefoontjes? Ruil je elke klant met je tanden, maar niet van de klauwen van concurrenten, maar van een abstract monster genaamd "de markt"? Haat verkopen en serieus denken om alles te spuwen en terug naar school te gaan om tevreden te zijn met het salaris van de leraar? Toen het boek van David Newman "Neem het en doe het!" voor jou. Je vindt er 77 gereedschappen die anders helpen verkopen. Het boek gaat echter niet over hulpmiddelen, hoewel ze ook worden beschreven. De auteur presenteert een marketingfilosofie, beschrijft attitudes en benaderingen die je helpen effectief te verkopen zonder cold calls, rennen voor klanten en andere dingen die je haat.

Stoot niet op vreemden met het voorstel om uw product te kopen. Het zal geen succes brengen, maar het zal je in een paria veranderen, het zal ook de gezondheid ondermijnen en jezelf uiteindelijk van vertrouwen beroven. Je moet het recht verdienen om iets aan iemand aan te bieden. Om op te vallen tussen honderden verkopers, moet u het vertrouwen van potentiële kopers winnen. Hoe dit te doen? Er is maar één manier: je moet nuttig worden, zelfs onvervangbaar, voor je klanten.

David Newman verbergt niet dat hij het heeft over binnenkomende of vertrouwende marketing. Hij stelt voor potentiële kopers een bron van waardevolle informatie te worden, een manier om specifieke taken op te lossen, een vertrouwde assistent. Pas daarna kunt u de rol van leverancier van goederen en diensten claimen.

Alle verkopen suiker. Jij ook

Gelukkige marketeers die handelen, sorry voor de volgende zin, een uniek en innovatief product. Ze denken niet na hoe ze mensen kunnen laten kopen. Consumenten zelf stellen zich op en kopen dit product.

En noem nu een voorbeeld van dit meest unieke en innovatieve. Waar wachten mensen in 2015 op? Nieuwe iPhone-modellen? Dus er zijn tenslotte Samsung en goedkope Chinese smartphones die dezelfde functionaliteit hebben als Apple-producten. Het unieke systeem voor de behandeling van osteochondrose? Nou, als hij zijn rug grijpt, gelooft een persoon alles en iedereen, als hij maar een beetje kan helpen. Maar over de uniciteit van de vragen blijven.

In feite verkoopt 99% van de verkopers voorwaardelijke suiker. Het kan worden verpakt in papieren of plastic zakken, stick-labels van verschillende vormen en kleuren, prachtig versierde inscripties toevoegen "Zonder GGO's" en "Gemaakt volgens GOST." Maar suiker is nog steeds suiker. Hoe mensen ervan te overtuigen dat je het van je moet kopen, en niet van honderden andere verkopers, die schreeuwen dat hun geraffineerde suiker, natuurlijk, uniek en innovatief is?

David Newman nodigt de lezer uit om deze vraag zelfstandig te beantwoorden. Om dit te doen, stelt hij voor om de oefening uit te voeren "50 redenen waarom mensen uw product zouden moeten kopen." Een kleine hint: het gaat allemaal om vertrouwen en inbound marketing.

Weet je niet hoe je een publiek kunt aantrekken van sociale netwerken? Jij idioot

Nee, idioot. Wees niet beledigd. David Newman en de vertaler bedachten een afkorting van de mislukkingen in sociale marketing. Het blijkt dat u niet genoeg verkeer en leads krijgt van sociale netwerken, aangezien u en uw marketingcampagnes de volgende kwaliteiten hebben:

  • De exclusiviteit van het zelf.
  • Gebrek aan bruikbare gegevens.
  • Informatie waarbij klanten niet betrokken zijn bij de interactie.
  • Ogul opleggen.
  • Tekst die de cliënt niet helpt te handelen.

Nou, je begrijpt, IDIOT is IDIOT. Je realiseerde je ook dat de auteur zijn eigen recepten biedt voor het werken met sociale media. Ze worden mislukte marketeers tot succesvolle verkopers, althans in theorie. Waarom in theorie? Eerlijk gezegd, bent u waarschijnlijk al bekend met de voorgestelde SMM-tactieken.

Hoe u koude verkoop voor altijd vergeet

Koude verkoop levert geen succes op. Ze hebben een zeer lage efficiëntie. Ze verpesten je reputatie. Wie wil echter iets gemeen hebben met de persoon die de omgeving bombardeert met commerciële aanbiedingen, spam in de post en sociale netwerken? Ze vergroten de kans om van tevoren te sterven. Niet geloven? Bekijk de film "Death of a Travelling Salesman". Het is echter voldoende dat u niet van koude gesprekken houdt.

Geweldig, bel, schrijf en verkoop het product aan mensen en organisaties die u goed kennen. Je hoeft de reputatie niet te bevestigen, overtuigen, opleggen. Ja dat daar, mensen die weten dat je jezelf meestal noemt en vragen om een ​​paar kilo van je product te wegen. Eh, in dergelijke omstandigheden zou je een verkoopgenie worden. Maar waar gaan mensen en organisaties naartoe die jou kennen? Eigenlijk is dit het hele boek. Er zijn tientallen specifieke recepten voor David Newman en zijn collega's. Hoe vind je bijvoorbeeld dit plan voor het maken van een publiek:

  • Beschrijf het portret van een ideale cliënt.
  • Adres berichten naar deze klant. Praten over zijn problemen en behoeften.
  • Link inhoud strategie en verkoop.
  • Pas op voor concurrenten.
  • Leer jezelf te verkopen.

Lijkt te algemeen, huh? Het lijkt erop dat de auteur de taak heeft ingesteld om de lezer te leren denken in de juiste algemene categorieën. Een bepaalde creatieve persoon denkt aan zichzelf.

LinkedIn, e-mail, persoonlijk merk

David Newman besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van een persoonlijk merk en het verwerven van nuttige zakelijke kennissen. De auteur beveelt aan om alle geschikte hulpmiddelen te gebruiken om deze problemen op te lossen. Hier bijvoorbeeld e-mail. Wat heb je geschreven in de handtekening? Het blijkt niet voldoende om het telefoonnummer en de site-URL aan te geven Zelfs links naar een profiel op Twitter of Facebook zijn er weinig. Een goede handtekening moet volgens de regels worden gemaakt. In het bijzonder moet er naast de contactgegevens ook enige nuttige informatie voor de klant zijn. Bijvoorbeeld een link naar gratis downloadbare inhoud.

Speciale aandacht in het boek wordt besteed aan het sociale netwerk LinkedIn. Hoe professionelere contacten je hebt, hoe gemakkelijker het is voor jou om de juiste mensen te vinden. Dankzij de juiste connecties wordt u onmisbaar. Op het einde maakt het je een succesvolle verkoper. Het strategische doel is duidelijk. Wat de tactieken betreft, zullen de Russisch sprekende lezers rekening moeten houden met de nog steeds niet erg hoge populariteit van LinkedIn in runet. Dit netwerk wordt vaker gebruikt als zoekinstrument voor werknemers of werk, en voor zakelijke communicatie verlaten ze Facebook.

Moet ik lezen "Neem het en doe het!"

Als je informatie nodig hebt om te gaan verkopen en zaken te gaan doen, dan is dit zeker de moeite waard. Dit boek gaat over strategie. Ze leert je correct te denken. Het laat zien in welke richting te gaan om te slagen in marketing in de 21e eeuw. Meer specifiek gaat het boek over niets verkopen aan een koud publiek. Om het op te warmen, wordt het nuttig.

Als u op zoek bent naar specifieke marketingtools, dan is het boek ook bij u. Het beschrijft meer dan 77 fiches vermeld in de titel. De vraag is of deze specifieke tools voor u werken. En het feit dat je al weet over hun bestaan. Maar deze vragen hebben een antwoord. Als je weet waar je heen moet, vind je de middelen om er te komen.

Bekijk de video: Online verleiden: Ronnie Overgoor in gesprek met Aartjan van Erkel online marketing en sales. . (September 2019).

Laat Een Reactie Achter