Wat is 'diepgaande artikelen' en hoe u met behulp van Google-onderwerpen het beste kunt bereiken

Het is een hele uitdaging om in de TOP van zoekmachines te komen. Om dit te bereiken, moet u zwaar investeren in de ontwikkeling van de site en het schrijven van inhoud van hoge kwaliteit, en veel geluk hebben. Ja, je hebt het goed gehoord, het was veel geluk, want zelfs de meest geavanceerde SEO-optimizers weten niet het exacte algoritme waarmee websites naar de TOP gaan. Ik zal meer zeggen, zelfs de vertegenwoordigers van de zoekmachines zelf weten dit niet. Machinaal leren en slimme algoritmen onafhankelijk van hun beoordelingen maken deze informatie buiten het bereik van gewone stervelingen.

Betekent dit dat het bijna onmogelijk is om naar de TOP te gaan? Nee, en we hebben het al bewezen met ons eigen voorbeeld. Een ander ding is als je het in een kortere tijd wilt doen ... Als dat zo is, dan is dit artikel interessant voor je. Hierin zullen we in detail vertellen over de zogenaamde diepgaande artikelen, en ook hoe deze twee onbegrijpelijke woorden je site kunnen helpen om in de TOP te zijn, zelfs als deze nu op de "dertiende" pagina's staat.

Wat zijn diepgaande artikelen?

Verdiepte artikelen ("gedetailleerde onderzoeken", zoals vertaald op de officiële website van Google, maar ik geef de voorkeur aan de "diepgaande artikelen") is een blok dat op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google wordt weergegeven, bestaande uit 3 hoogwaardige en gedetailleerde artikelen uit meer verre zoekpagina's. Het ziet er als volgt uit:

Ondanks het feit dat het diepgaande artikelenblok bijna een jaar geleden (in de zomer van 2013) op het buitenlandse internet verscheen, is het nog steeds niet beschikbaar voor Russisch sprekende gebruikers. Je moet je nu echter wel voorbereiden op zijn uiterlijk, omdat Google-experts zorgen ervoor dat het algoritme binnenkort bij RuNet verschijnt.

Waarom is dit noodzakelijk?

Waarom moest 's werelds grootste zoekmachine de uitgiftepagina uitbreiden? Google legt het eenvoudig uit. Voor sommige soorten verzoeken is het onmogelijk om te bepalen wat de gebruiker precies zoekt. Bijvoorbeeld het woord "kaas". Wat wil de persoon die deze zoekopdracht invoert precies vinden? Geschiedenis van kaas? Zijn mening? Misschien wil hij het recept van zijn voorbereiding leren? Of thuisbezorging bestellen? Met behulp van "diepgaande artikelen" probeert Google te begrijpen wat de gebruiker precies interesseert. Dit is de eerste en belangrijkste taak.

De tweede taak is om goede, maar weinig bekende auteurs op de eerste pagina van het nummer te laten verschijnen. In theorie, als je inhoud voldoet aan alle vereisten van Google, dan heb je een grote kans om in de TOP te verschijnen, ongeacht hoe goed je site is. In werkelijkheid gebeurt dit nog niet - alle plaatsen in het diepgaande artikelenblok worden bezet door bekende en gezaghebbende publicaties zoals New Your Times en Forbes. Als bewijs, hier zijn de resultaten van een onderzoek door SeoMoz. 10 sites die het vaakst voorkomen in het artikelblok:

Weinig bekende auteurs en ruikt niet. Dus, als je van plan bent om in het aantal "favorieten" te komen, zul je een zeer moeilijke competitie hebben. Maar het is het waard, geloof me. Sites die er nog steeds in slaagden om in het diepgaande artikelenblok te raken, wijzen allemaal op een toename van de aanwezigheid van minstens 10%.

Nog wat meer statistieken

Volgens een andere studie uitgevoerd door buitenlandse enthousiastelingen, verschijnt het diepgaande artikelenblok niet in alle niches. Dit is ook erg belangrijke informatie. Hier is een lijst met onderwerpen waarin "gedetailleerde studies" het vaakst voorkomen (in aflopende volgorde):

En het laatste dat u moet weten als u van plan bent reclame te maken met behulp van de diepgaande artikelen, dit zijn de soort verzoeken die artikelen het vaakst krijgen. SeoMoz heeft een overeenkomstige studie uitgevoerd. Na het analyseren van 10 duizend sleutelvragen, verkregen de onderzoekers de volgende resultaten:

Hoe het blok "gedetailleerd onderzoek" te veroveren?

Aangezien het algoritme relatief lang geleden (bijna een jaar geleden) werd gelanceerd, is er op dit moment veel kennis verzameld over wat er moet gebeuren om deel uit te maken van het blok "gedetailleerde studies". Voldoe eerst aan de officiële vereisten van Google. Details zijn te vinden op de link. Hier vermelden we slechts kort:

 1. Lay-outartikelen met schema.org
 2. Markeringsinformatie over de auteur
 3. Paginering en selectie van canonieke URL
 4. De aanwezigheid van het logo
 5. Open toegang tot inhoud of gratis eerste klik

En nu de aanbevelingen van onze buitenlandse collega's, gebaseerd op hun ervaring en onderzoek:

 1. De gewenste grootte van het artikel - van 2 tot 5000 woorden
 2. Vereiste afbeeldingen (minstens één op één pagina)
 3. De aanwezigheid van ondertiteling
 4. Korte paragrafen met 5-7 zinnen
 5. Hoogwaardige en diep ontwikkelde inhoud die nog lang relevant zal blijven (misschien wel de belangrijkste vereiste)

En nog een paar tips:

 1. Selecteer alle monosyllabische en disyllabische basisvragen in uw niche.
 2. Als je in het diepgaande artikelenblok een niet erg gezaghebbende bron hebt gezien en je zelf meer gezaghebbend bent, schrijf dan een artikel onder hetzelfde verzoek. Google geeft de voorkeur aan betere bronnen.
 3. Deel uw materiaal in alle sociale netwerken, probeer mensen zo vaak mogelijk te laten delen.
 4. Staat u mij toe reacties achter te laten en ervoor te zorgen dat er geen spam is.

Anatomie van het perfecte diepgaande artikel

Het ideale diepgaande artikel, volgens Google, is het volgende materiaal: Waarom zou je felgekleurde groenten en fruit eten, gepubliceerd in de niet zo beroemde blog marksdailyapple.com. In het diepgaande blok verscheen het op de zoekopdracht 'fruit'. Verwijst naar de niche "voeding en gezondheid."

Dus, welke kenmerken heeft het:

 • Het volume van de woorden na 1830.
 • Het trefwoord "fruit" wordt één keer gebruikt in de titel en de openbaarmaking, evenals acht keer - in de hoofdtekst van het artikel.
 • De tekst heeft een aantal links naar nuttige en relevante materialen. Aan het einde van het artikel staat een lijst met vergelijkbare materialen. In alle ankers is het woord "fruit" aanwezig.
 • Het artikel scoorde 142 reacties, 133 tweets, 241 delen op Facebook, 8 op Google+ en 12 op StumbleUpon.
 • Het materiaal heeft geen auteurschap via de tag rel = "author", maar er is een link naar het profiel van de auteur op Google+ (dit is ook voldoende voor het toekennen van auteurschap).
 • In plaats van de aanbevolen Schema.org-markup wordt het OpenGraph-formaat gebruikt (zowel Yandex als Google ondersteunen beide standaard micro-markup).

Een paar woorden tot slot

Als u weet hoe u hoogwaardige, diepontwikkelde inhoud kunt maken die enkele maanden relevant blijft, moet u zeker aandacht besteden aan een dergelijke functie van het probleem van Google als diepgaande artikelen. Zodat toen het in runet werd weergegeven, u al wist dat dit klaar was om uw inhoud te optimaliseren voor de vereisten van de zoekmachine.

Laat Een Reactie Achter