6 fouten die de effectiviteit van e-mailen verminderen

Nieuwsbrieven zijn een geweldige manier om de bekendheid van uw bedrijf bij potentiële en loyale klanten te verwerven en te behouden. Veel sites gebruiken mailinglijsten en gebruikers zijn hier al lang mee gewend en abonneren zich graag op de betreffende materialen. Niet alle mailinglijsten zijn echter even succesvol. Het komt vaak voor dat bij een bedrijf het aantal abonnees constant groeit, terwijl voor de tweede bedrijf (absoluut hetzelfde in termen van parameters) het hetzelfde blijft of, erger, afneemt. Waarom gebeurt dit? Hoogstwaarschijnlijk maakt de auteur van onsuccesvolle mailings een van de volgende fouten.

1. Te zeldzame mailings

In principe maakt de frequentie van mailing niet uit als u uw lezers aanbiedt nuttige inhoud. Deze theorie is echter niet van toepassing op situaties waarin u zo zelden nieuwsbrieven verzendt dat uw lezers tussen uw brieven het bestaan ​​van uw bedrijf vergeten.

Maak een schema dat je altijd bij kunt houden. Als u de deadline niet haalt, is het beter om de nieuwsbrief iets later te verzenden in plaats van te zwijgen.

2. Uw mailing is te lang en moeilijk te begrijpen.

De mailings van uw bedrijf hoeven niet te volumineus te zijn. Zet jezelf in de schoenen van je lezers. In de regel bekijken ze mailings tijdens een koffiepauze, in de metro zijn of als een aangename manier om afgeleid te worden tijdens het uitvoeren van werktaken. Daarom zou het lezen hiervan niet tijdrovend moeten zijn.

Voeg verschillende verhalen toe aan uw nieuwsbrieven, maar combineer ze zodat de lezer kan beslissen of hij een van de verhalen wegschiet of de nieuwsbrief volledig leest.

3. Er is geen interessante of nuttige informatie in uw nieuwsbrieven.

Dit probleem lijkt misschien ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Bij elk. Nogmaals: elk. Er zijn veel interessante verhalen en tips die u kunt delen met abonnees. Het belangrijkste is om ze vanuit de juiste hoek te presenteren, zodat uw nieuwsbrieven hun eigen voorkeuren hebben.

Nieuwsbriefverhalen moeten uw lezers actief helpen. Zo vergroot u uw geloofwaardigheid en wordt u een betrouwbare informatiebron en hebben uw potentiële klanten nog een reden om contact met u op te nemen.

4. Saaie headers

Nieuwsbrief headers moeten fungeren als verleidelijke wegwijzers die de aandacht vestigen op uw verhalen. De meeste van uw abonnees bladeren waarschijnlijk door de nieuwsbrief en gaan van de ene kop naar de andere om te besluiten of ze hun tijd willen besteden aan het verder lezen van het bericht.

Maak een lijst met bronnen voor het formuleren van geweldige headlines, zodat je ongelooflijk aantrekkelijke titels voor je artikelen kunt bedenken. Voorkom duistere woordgroepen en werkwoorden in de kopjes om dynamiek toe te voegen aan de verhalen die in de lijsten staan.

5. Het ongeordende ontwerp van mailings

De woorden die je gebruikt bij het samenstellen van teksten zijn van groot belang, maar de manier waarop ze worden gepresenteerd kan ook een beslissende invloed hebben op het succes van de distributie. De inhoud van uw berichten moet visueel aantrekkelijk zijn. Houd er rekening mee dat als u te veel verschillende letterstijlen en -groottes gebruikt, u uw lezers kunt vervreemden.

Streef naar een eenvoudig ontwerp met slechts een paar stijlen en lettergroottes op een permanente basis. Vergeet niet om ook afbeeldingen te gebruiken. Het is dus gemakkelijker voor uw abonnees om uw berichten te lezen en ze hoeven niet te zoeken naar de knop 'Abonnement opzeggen'.

6. U promoot uw mailings niet.

Als je het aantal abonnees wilt verhogen, moet je mensen laten zien hoeveel ze missen. Traditioneel werden hand-outs gedistribueerd in gedrukte vorm. Tegenwoordig, wanneer iedereen is overgestapt op het consumeren van online-inhoud, kunt u uw mailings delen via verschillende virtuele platforms.

Maak een abonnement op uw nieuwsbrief op uw website en deel uw nieuwsbrieven op sociale netwerken om nieuwe abonnees aan te trekken.

conclusie

Maak uw campagnes indrukwekkend, interessant en waardig om geabonneerd te worden. En dan de toestroom van nieuw verkeer dat je hebt opgegeven.

Postscriptum Gebruik je mailings? Hoe vaak stuur je ze en hoe houd je ze up-to-date?

Aanpassing van de nieuwsbrief van bedrijfsproblemen met fouten door Copy Detective.

Bekijk de video: Software Testing Tutorials for Beginners (September 2019).

Laat Een Reactie Achter