Wat te bloggen: 26 ideeën voor beginners

Voordat u een blog start, moet u beslissen over het onderwerp. Marketeers leiden blogs om de site en het bedrijf te promoten, iemand houdt een blog bij over hun favoriete bedrijf en iemand deelt persoonlijke verhalen en ervaringen op de blog. Als u een blog wilt starten en er een manier van wilt maken om geld te verdienen, maar u kunt geen onderwerp kiezen, dan zijn hier enkele ideeën voor inspiratie.

1. Lijst items

Artikellijsten hebben, net als elke vorm van contentmarketing, hun voor- en nadelen: mensen lezen graag, maar veel bronnen voorzien in consistente, herhaalde beoordelingen.

Afzonderlijk populaire lijsten zijn a la "de beste ____ van het jaar 2016", "van deze eeuw", "2000's", "van alle tijden" en andere toppen van de "beste van het beste". Wie van ons struikelde niet over een lijst met de beste films of hoorde niets van de foto's die de wereld veranderden?

2. Praktische handleidingen

De meeste mensen hebben een hekel aan leesinstructies. Wanneer was de laatste keer dat u comfortabel in een stoel zat met een glas wijn en instructies aan uw broodrooster?

Hoe leren mensen iets te doen? Ze googlen. WikiHow werd populair dankzij alleen artikelengidsen.

Je zou verbaasd zijn als je wist welke brede interesses het publiek had. Als je je niche-publiek kunt vinden en zijn nieuwsgierigheid kunt bevredigen, dan is je blog populair.

Schrijf verschillende soorten praktische handleidingen. Stapsgewijze handleidingen voor beginners zijn erg populair, bijvoorbeeld onze gids voor de Mailchimp-service.

Als u een expert bent op welk gebied dan ook, kunt u uw ervaringen delen en handleidingen voor geavanceerde gebruikers maken, bijvoorbeeld hier. En u kunt een handleiding schrijven voor het maken van handleidingen.

3. Politiek

Politiek is altijd een populair onderwerp, vooral in het verkiezingsjaar, zowel lokaal als staat. Vind een interessant politiek onderwerp en bied het aan voor discussie op je blog. Maar wees voorzichtig - politieke onderwerpen veroorzaken altijd een verhit debat onder aanhangers van verschillende partijen. Een blog over politiek is bijvoorbeeld het tijdschrift Snob.

4. Koken

Recepten zijn een geweldige manier om uw websiteverkeer te vergroten. Er verschijnen voortdurend nieuwe trendy diëten, het populaire "Full 30 days" dieet is een herwerking van het goede oude Atkins-dieet, dus er zal altijd vraag naar recepten zijn.

Culinaire thema's zijn over het algemeen erg populair. Videoblogs zijn vooral populair vanwege hun zichtbaarheid. Vaak zijn ze gewijd aan een specifiek onderwerp: vegetarisme of vice versa, de harde "mannelijke keuken" met een overvloed aan recepten voor vleesgerechten. Alexey Onegin houdt een mooie en interessante culinaire blog bij.

5. Veelgestelde vragen (FAQ, FAQ)

Wees voorbereid op het feit dat mensen, zelfs als je alle veelgestelde vragen beantwoordt, het niet zullen vragen. De FAQ-sectie is meestal een integraal onderdeel van commerciële sites, maar het is vrij zeldzaam op blogs.

Deze sectie is erg belangrijk omdat het Google-algoritme rekening houdt met veelgestelde vragen en andere populaire onderwerpen in zijn kennisgrafiek. Dus, als je geluk hebt, ga je veel hoger in de zoekresultaten. Onze site heeft ook een FAQ-sectie.

6. Interview

Bepaalde mensen aantrekken - klanten, professionals, experts, leidinggevenden - is een geweldige manier om persoonlijkheid en geloofwaardigheid aan uw blog toe te voegen. Periodiek gebruik van persoonlijke informatie zoals foto's, interviews en citaten helpt om een ​​meer persoonlijke band met het publiek tot stand te brengen. De beste manier om op te vallen bij andere bloggers is om interviews te publiceren van experts uit het veld, zowel van mensen in uw team als van vertegenwoordigers van andere bedrijven.

7. Liefdadigheid en sociale activiteit

Je moet over een goed doel of sociale activiteit op je blog schrijven.

Mensen geven de voorkeur aan crowdfundingplatforms zoals KickStarter en Boomstarter. Als u uw programma's op deze sites plaatst, toont dit uw leiderschapskwaliteiten. Op de afbeelding van het bedrijf kan werken en de petitie, ondertekend op Change.org.

8. Beoordelingen

Als je zo snel mogelijk inkomsten wilt genereren met je blog, zal een dergelijk onderwerp voor berichten je goed van pas komen. Met partnerprogramma's zoals Amazon Affiliates kunt u inkomsten genereren met uw blog met alleen productbeoordelingen. Plaats uw beoordelingen alleen op die bronnen die door het publiek worden vertrouwd. De Warlord-blogger beoordeelt bijvoorbeeld de LEGO-ontwerpers en plaatst ze op YouTube.

9. Serie

Tv-programma's kijken is al lang geen entertainment meer voor huisvrouwen. Nu worden de series niet alleen gefilmd op een heel ander kwaliteitsniveau, maar verzamelen zich ook veel fans om hen heen. Je kunt urenlang ruzie maken over welke van de twee seizoenen van de "echte detective" beter is, "Breaking Bad" laten beginnen of weet je waarom uilen niet zijn wat ze lijken? Geweldig, schrijf erover op je blog. De blog Sci-fi-nieuws is bijvoorbeeld zowel gewijd aan feuilletons als aan films.

10. Nieuws

Een geweldige manier om de aandacht van het publiek te trekken - dit is nieuws uit primaire bronnen. Ze waren populair zelfs vóór het internettijdperk, toen papieren kranten de overhand kregen en nieuwsfans nog steeds waarderen. Maar u moet niet vergeten dat de concurrentie op het gebied van nieuws erg hoog is, dus u moet correct nieuws selecteren en verzenden, en uw eigen opmerkingen geven. Internetnieuwsblogs worden meestal weergegeven door volledige portals, zoals Lenta.

11. Persoonlijke ervaring

Ben je verhuisd naar een ander land, begonnen met het fokken van paarden, of besloot je 30 kilo te verliezen? Deel uw ervaringen op uw blog. Deze blog is interessant voor lezers, omdat de gebeurtenissen er bijna in realtime plaatsvinden. De auteur is in dit geval een persoon die fouten maakt en slaagt en vertelt zijn publiek hierover. Een goed voorbeeld is de blogger Osia.

12. Gezondheid

Een gezonde levensstijl is nu een echte trend geworden. Sport, goede voeding, ziektepreventie - dit zijn nu populaire zoekopdrachten. Als je echter gaat bloggen over gezondheid, vergeet dan niet het belangrijkste gebod van de geneeskunde - "doe geen kwaad". Over de ethiek van medisch bloggen schreven we in dit artikel in detail.

13. Openbaring van mythen

Elke bol heeft zijn eigen feiten en ficties, daarom is de show zoals "Destroyers of Legends" zo populair. We willen onze eigen misvattingen over iets ontroven, dus populaire bloggers schrijven postopeningen.

14. Virtuele realiteit

De populariteit van BP in de loop van de jaren zal alleen maar toenemen. Analisten voorspellen dat de investeringen op dit gebied tegen het einde van 2016 3 miljard dollar zullen bedragen. Dus virtuele realiteitsposten kunnen fans naar je blog lokken.

15. Internet der dingen

Slimme, verbonden apparaten zijn nu overal en artikelen van experts op het internet der dingen trekken de aandacht van de lezers. Als u besluit artikelen over dit onderwerp te schrijven, moet u dit vakkundig begrijpen vanwege de hoge concurrentie. Een populaire blog over dit onderwerp wordt "The Internet of Things Blog" genoemd.

16. Automatisering

Automatisering is nu een zeer trendy woord op het gebied van B2B, dus berichten over dit onderwerp zijn de goudmijn van internet. Automatisering is een breed concept. U moet kiezen welk type automatiseringsposten u echt waardevol verkeer zal brengen. Het Arbus-blog vertelt bijvoorbeeld over de automatisering van het restaurantbedrijf.

17. Tips en trucs

Sites zoals Lifehacker zijn erg populair geworden dankzij hun verschillende handige tips. Dergelijke tips, ongeacht hun onderwerp, worden gewaardeerd door lezers.

Mensen willen meer doen in minder tijd, dus ze zijn altijd op zoek naar hulpmiddelen, technieken of nuttige tips die hen hierbij kunnen helpen. Praktische tricks zijn de reden voor de populariteit van veel blogs.

18. Reizen

Het maakt niet uit hoeveel internetreizen ons dichter bij elkaar brengen - ze zullen altijd een populair onderwerp van online verzoeken zijn. Mensen reizen veel, ze willen het tenminste. En als u kunt adviseren hoe goedkoop het is om interessante en exotische plaatsen te bezoeken, zullen lezers het op prijs stellen. Een interessante blog over reizen is Sergei Share.

19. Geschiedenis

Geschiedenislessen zijn een geweldige manier om een ​​blog te vullen met nuttige en interessante informatie. Veel oude bloggers zijn te geobsedeerd door actuele gebeurtenissen, dus van tijd tot tijd is toevlucht nemen tot geschiedenis nuttig voor het maken van consistent materiaal. Boris Akunin, een populaire auteur, heeft een blog over geschiedenis.

20. Schoonheid

Schoonheid blogs worden steeds populairder. Ze omvatten beoordelingen van nieuwe producten, make-uplessen en tips voor zelfzorg. Merken promoten graag hun producten, sturen ze naar populaire bloggers voor beoordeling en betrekken ze zelfs bij het maken van beperkte collecties. Een interessante beautyblog voor MyPaleSkin, een meisje dat al vele jaren lijdt aan acne.

21. Grappige verhalen

Humor is altijd populair. Grappige berichten worden meestal gedeeld op sociale netwerken. Daarom behoren bronnen als Picaboo en Fishki.net tot de meest populaire sites op het Russische internet. Deze bronnen zijn ook veel gebruikte memes en gifs. GIF's vervangen video en zijn vermakelijk.

22. Tips voor ouders

Ouders zullen altijd geïnteresseerd zijn in advies dat speciaal voor hen is geschreven. Mom-bloggers organiseren conferenties en discussies, delen hun ervaringen en creëren een aparte, zich steeds verder ontwikkelende blogindustrie. Op internet is er ook een gemeenschap van mombloggers.

23. Aankomende evenementen

Het nieuws over het komende belangrijke evenement veroorzaakt altijd verhoogde belangstelling en veel discussies in de blogosfeer. Het maakt niet uit of het een Olympiade is, die de hele wereld zal volgen, of een lokaal concert - de zoekmachines zullen overweldigd worden door verzoeken voor een aankomend evenement. Voor filmliefhebbers bijvoorbeeld, draait de Cinemaholics-site zijn 'Dubieuze poster'.

24. Internetsterren

Samenwerking met bloggers trekt nieuwe lezers aan, dus veel videomakers werken samen om competitief te blijven. Dus als je nog steeds niet weet wie Katya Clap en SlivkiShow zijn, dan is het tijd om het te repareren.

25. Geschenkideeën

Op feestdagen hebben blogs altijd handleidingen om lezers te helpen het juiste geschenk voor collega's, vrienden of familieleden te kiezen. Affiliate links helpen de inkomsten uit dergelijke artikelen te vergroten. Dus de bloemenbezorgservice kan een blog bijhouden waarin hij tips geeft over het kiezen van geschenken.

26. Huisdieren

Pet-blogs hebben een enorm publiek. Het meest prominente voorbeeld van populariteit is de kat, bekend als Grumpy Cat, die een echte internetster is geworden. De ontevreden kat werd niet alleen een internetmemo, maar verscheen ook in advertenties en er werden ook twee boeken over gepubliceerd, die over de hele wereld in enorme oplagen werden verspreid.

Wat te kiezen?

In het artikel gaven we 26 voorbeelden, maar de lijst met interessante ideeën over wat te beginnen met het schrijven van een blog of wat te schrijven over een aparte post kan voor onbepaalde tijd worden voortgezet. En hoe worstelt u met het gebrek aan ideeën? Deel in de reacties.

Laat Een Reactie Achter