5 geheimen van effectieve retargeting

Wilt u de CTR van advertenties tien keer verhogen? Dan moet je de geheimen van retargeting begrijpen. Volgens Digiday is de klikfrequentie van contextuele advertenties die worden getoond aan gebruikers die uw site hebben bezocht, 10 keer hoger dan deze indicator voor standaardadvertenties. Bovendien is de conversieratio van retourverkeer 70% hoger in vergelijking met nieuwe bezoeken. In dit artikel vindt u een beschrijving van de geheimen die de effectiviteit van retargetingcampagnes voor potentiële klanten vergroten.

Geheime nummer 1: segmenteer het publiek

U verspilt uw inspanningen tevergeefs als u dezelfde advertenties laat zien aan alle klanten die de site hebben bezocht. Stel je drie groepen gebruikers voor: mannen die een smartphone kozen, vrouwen die op zoek waren naar een föhn, mannen en vrouwen die iets in je winkel kochten. Moet ik een föhn adverteren voor mannen via retargeting? Hoe zit het met gebruikers die het benodigde product al hebben gekocht?

Als u nog geen retargeting heeft gebruikt, leest u hoe u de AdWords-trackingcode installeert en gebruikers naar de site retourneert. Je hebt ook informatie nodig over het gebruik van retargeting op Facebook. Lees hier meer over targeting op doelgroepen op Facebook. Ten slotte, maak uzelf vertrouwd met de voordelen van het gebruik van Audience Insights.

De volgende segmentatie-ideeën helpen u retargeting effectief te gebruiken:

 • Bekijk de analyseservices en bepaal de meest populaire inlogpagina's voor gebruikers die op de site komen via de zoekopdracht. Misschien hebben de bezoekers van sommige pagina's behoefte aan specifieke informatie of reclame voor een bepaald product?
 • Formuleer een voorstel voor gebruikers die de servicebeschrijving of de sectie 'Over het bedrijf' bezoeken. Geef ze bijvoorbeeld een gratis consult, een proefperiode voor het gebruik van de service, een artikel over de voordelen van uw product of een geval waarin succesvol gebruik wordt bevestigd.
 • Markeer in een aparte categorie gebruikers die uw product hebben gekocht. Adverteer loyaliteitsinhoud aan hen.
 • Maak een gebruikerssegment dat vergelijkbaar is met uw klanten. Gebruik deze tactiek om het bereik van je publiek te vergroten.
 • Segmenteer uw doelgroep op basis van demografische en geografische criteria. Mannen van Ryazan en vrouwen uit Novosibirsk zijn zeker geïnteresseerd in verschillende producten en hebben andere informatie nodig.

Met segmentering kunt u het budget voor advertenties effectief gebruiken en de klikfrequentie en conversie van advertenties verhogen.

Secret # 2: Gebruik traditionele promotietrucs

U kunt de klikfrequentie van advertenties en conversieratio verhogen die worden aangetrokken door retargetingverkeer met behulp van traditionele marketingtrucs. Het kan zijn:

 • Intrigerende kop.

Zie ook: Hoe de koppen te schrijven: 10 recepten voor het maken van slachtingskoppen

 • Het effect van urgentie. De afteltimer werkt bijzonder goed.
 • Effectieve call-to-action.
 • Specifieke nummers. Stel dat de klant 12 duizend roebel bespaart, de opbrengst met 10% verhoogt, het product kan retourneren en het geld binnen 30 dagen kan krijgen.
 • Visueel aantrekkelijk. Gebruik beeldadvertenties in retargeting-campagnes.
 • Visuele reactie. De advertentietitel moet overeenkomen met de zoekopdracht van de gebruiker. Dit verhoogt de CTR.

Vergeet de effectiviteit van bestemmingspagina's niet.

Geheime nummer 3: gebruik retargeting via verschillende kanalen

Beperk uw inspanningen om Google AdWords en Yandex.Direct opnieuw te targeten niet. Gebruik deze tool in sociale netwerken:

 • Meld u aan voor AdRoll en gebruik Facebook-retargeting.
 • Met Perfect Audience kunt u retargeting gebruiken op Twitter en Facebook.
 • Gebruik retargeting "Vkontakte".

U kunt ook retargeting gebruiken in binnenlandse advertentienetwerken en -services, bijvoorbeeld Runner, Kavanga, Soloway, Retargeter.

Geheim nummer 4: gebruik upselling en cross-selling

Cross-selling is de verkoop van een extra product aan de koper. Wanneer een verzekeraar bijvoorbeeld een "autocitizen" -beleid aan een CASCO-koper verkoopt en de smartphone-leverancier een geschikte zaak voor de klant selecteert, is dit een cross-selling. Verkopen is een toename van het bedrag van de transactie. Wanneer een klant van plan is om een ​​CASCO te kopen met een eigen risico van 1%, en de verzekeraar hem overhaalt naar een franchise nul, is dit upselling.

Retargeting verbetert cross-selling en upselling. De volgende ideeën zullen u helpen deze tactieken in praktijk te brengen:

 • Laat kopers-advertenties zien met gerelateerde producten. Zo hebben pas gemaakte eigenaren van e-books covers en zaklampen nodig, gelukkige autobezitters zijn geïnteresseerd in MOT-voorwaarden bij merkstations en bezoekers van de schoonheidssalon weigeren een lidmaatschap voor een sportschool.
 • Verklaar de voordelen van een premium-abonnement op kopers van vlaggenschepen.
 • Bied klanten een korting wanneer je voor een lange periode een contract afsluit. Deze tactiek verwijst naar de upselling, omdat het het bedrag van de transactie verhoogt.
 • Bied vaste klanten geschenken aan voor echtgenoten of kinderen. Geef klanten geschenken en kortingen bij het opnieuw kopen.

Zie ook: Hoe u uw inkomsten kunt vergroten zonder nieuwe klanten te hoeven achtervolgen

Wanneer u cross-selling of upselling gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de retargeting-instellingen juist zijn.

Geheim nummer 5: test advertenties

Retargeting verhoogt de effectiviteit van advertentiecampagnes aanzienlijk. Maar dit bespaart u er niet van om altijd naar het beste te streven. Gebruik deeltests om de effectiviteit van retargeting te verbeteren. De volgende ideeën zullen u helpen:

 • Test advertenties. Werk met titels, beschrijvingen, CTA, conversieknop, grafisch ontwerp.
 • Vergroot de effectiviteit van bestemmingspagina's. Let op de kopteksten, conversieknoppen en formulieren. Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina's kunnen worden gebruikt vanuit mobiele gadgets.

Zie ook: Toptips voor A / B-tests van bestemmingspagina's

 • Test verschillende aanbiedingen. Misschien willen uw klanten geen korting, maar geven zij de voorkeur aan een extra service? Misschien hebben ze geen extra diensten nodig, maar reageren ze graag op aanbiedingen om deel te nemen aan promoties en sweepstakes?

Gebruik Inhoudsexperimenten Google, Optimizely, ABTest of andere services om tests uit te voeren.

Retargeting levert oude vrienden op en vormt een loyaal publiek

Als u ooit een product aan een persoon hebt verkocht, hoeft u het niet nog een keer te doen. Gebruik retargeting om te actualiseren en aan de behoeften van uw bestaande doelgroep te voldoen. Breng gebruikers terug naar de site via zoekmachines en sociale netwerken. Segmenteer uw doelgroep en gebruik traditionele advertentietrucs.

Bekijk de video: De 5 geheimen van effectieve personal training marketing (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter