Hoe leads te genereren met behulp van sociale netwerken: tips van 16 vooraanstaande experts van burzhunet

De meeste marketeers zijn van mening dat sociale netwerken niet geschikt zijn voor het genereren van leads. Mensen gebruiken Vkontakte, Odnoklassniki en Facebook voor persoonlijke communicatie en entertainment, dus ze reageren niet op commerciële zakelijke voorstellen. Sommige leveranciers beweren dat netwerkcommunity's kunnen worden gebruikt om leads te krijgen in het B2B-segment. Ze verklaren dit door de gewoonte van werknemers van grote bedrijven die informatie over providers in sociale netwerken bestuderen.

Hoewel sommige experts niet geloven in het potentieel van sociale netwerken, gebruiken anderen dit kanaal voor het genereren van leads ten volle. Hoe doen ze het? Lees hieronder de aanbevelingen van de toonaangevende experts van burzhunet.

Experts vertellen over het genereren van leads in sociale netwerken

Toonaangevende internetmarketeers van het Engelssprekende deel van het internet kunnen leads krijgen van sociale netwerken. Ze delen graag hun ervaringen. Natuurlijk moeten de benaderingen van de burzhunet worden aangepast aan de realiteit van de runet. Als buitenlanders echter via sociale netwerken leads genereren, is het ook mogelijk in het Russisch sprekende segment. Dit is wat experts denken over het genereren van leads:

1. Connie Bensen, Community Development Strategist

Volgens Forbes is de blog van mevrouw Bensen een van de twintig beste bronnen voor marketing en sociale media. Connie Bensen beschouwt SlideShare als de beste sociale tool voor het genereren van leads in het B2B-segment. Deze service is geëvolueerd van slide-hosting tot een volwaardige tool voor sociale marketing. Mevrouw Bensen biedt aan om presentaties te publiceren met contactgegevens van SlideShare en deze inhoud aan te kondigen in populaire sociale netwerken.

2. David Berkovits, expertbureau MRY

Mr Berkovits beveelt Pinterest aan om in het B2C-segment te werken, evenals LinkedIn om met zakelijke klanten te werken. Pinterest-gebruikers reageren actief op de publicatie van foto's van bepaalde categorieën goederen. Ze hechten ze aan hun boards en wenden zich tot leveranciers. Volgens David Berkovitsa is LinkedIn uitstekend geschikt voor interactie met professionals. Dit sociale netwerk heeft verschillende krachtige hulpprogramma's voor het genereren van leads.

3. Bernie Borges, marketingbureau Find and Convert

De expert beschouwt het delen van LinkedIn en het adverteren op dit netwerk als de meest effectieve manier om leads te genereren. Bernie Borgis vertelt over recente ervaringen: Find and Convert trok 340 mensen naar het webinar. Hiervan was de helft ingeschreven via LinkedIn-berichten.

4. Michael Brenner, SAP-expert

Sociale netwerken zijn niet de beste plaats voor het genereren van leads, zegt de heer Brenner. Hij stelt voor om netwerkcommunity's te gebruiken om consumenten bekend te maken met het merk. Dit verhoogt automatisch het aantal leads van traditionele bronnen, inclusief organisch zoeken en contextuele advertenties.

5. Jeffrey Cohen, professor aan de Ball State University

De beste manier om leads te genereren via sociale media is door blogartikelen en recensies te publiceren die problemen van klanten oplossen en hun vragen te beantwoorden. Om een ​​blog een bron van leads te maken, moeten marketeers lezers toegang bieden tot waardevolle inhoud, zoals e-books, in ruil voor de gewenste actie. De heer Cohen stelt voor om zijn eigen platforms te gebruiken voor het genereren van leads, en sociale netwerken een hulpmiddel te maken om het bereik te vergroten en bestaande doelgroepen te informeren.

6. Andy Krestodina, mede-oprichter van de webdesignstudio Orbit Media

De heer Krestodina benadrukt dat klanten zich niet vaak tot webontwerpstudio's wenden. In de regel updaten vaste klanten het ontwerp van de site elke 3-5 jaar. Ontwerpers moeten veel nieuwe klanten aantrekken. Daarom is het voor management- en lijnmedewerkers moeilijk om contact te houden met alle consumenten.

Sociale netwerken lossen dit probleem op. Andy Krestodina voegt aan vrienden toe in sociale netwerken van alle mensen met wie hij in onderhandeling is. Hij probeert een vriend van minstens twee netwerken te zijn. Hij kondigt ook voortdurend nuttige inhoud aan over het onderwerp webdesign in zijn profiel. Het gaat niet alleen om publicaties op de website van de studio, maar ook om materialen van externe bronnen. Het doel van deze activiteit is om constant zichtbaar te blijven voor alle klanten.

Volgens de heer Krestodina helpt deze aanpak om leads te krijgen. De expert zelf geloofde niet in het potentieel van sociale netwerken, dus hield hij screenshots van de eerste leads van sociale media. Veel klanten beginnen hun berichten met dank voor de handige tips die Andy publiceert in zijn account.

Andy Krestodina beweert dat sociale netwerken een automatische leadgeneratie-eenheid zijn die een bedrijf met een lange verkoopcyclus kan gebruiken.

7. Mike Delgado, Experian-Noord-Amerikaanse marketingspecialist

De heer Delgado beveelt aan dat B2B-marketeers LinkedIn-communities ontwikkelen. Hij adviseert ook bedrijven om hun werknemers te betrekken bij het delen van notities. Mike Delgado is onder de indruk van het actieve antwoord van LinkedIn op zakelijke notities, evenals de gerichte mogelijkheden voor delen.

8. Rick Dragon, oprichter van het marketingbureau Dragon Search

Dhr. Dragon stelt voor de pay-ahead benadering te gebruiken. "Als u leads van sociale netwerken wilt ontvangen, moet u niet denken aan hoeveel geld deze of gene actie u zal brengen," zegt de specialist. Hij is van mening dat het bedrijf eerst nuttig moet zijn voor gebruikers van sociale media, en pas daarna zal hij leads krijgen.

Het bedrijf van Rick Dragon gebruikt Twitter om met gebruikers te communiceren. De expert beweert dat links naar nuttige inhoud in de microblogdienst hem orders voor honderdduizenden dollars brachten.

9. Jason Falls, CafePress Expert

Mr. Falls geeft een eenvoudig recept voor het genereren van leads van sociale netwerken. Hij biedt aan om in de merkgemeenschap een uitnodiging voor een webinar of een link naar een informatieproduct te publiceren. Om te profiteren van de aanbieding, moeten vertegenwoordigers van het publiek hun e-mail en andere gegevens verstrekken. Klanten ontvangen een infographic product en het merk ontvangt leads in de vorm van registraties via e-mail.

10. Barry Grobart, Content Marters Marketer

De heer Grobart gelooft niet in de mogelijkheid om leads te genereren via sociale netwerken. Echter, zelfs deze scepticus wijst op de mogelijkheid van verkoop via de gemeenschap. Een reisbureau kan bijvoorbeeld heel goed op leads vertrouwen door informatie over brandende reizen te publiceren.

11. Dave Kerpen, Likable Media Expert

Kerpen beschouwt Twitter en SlideShare als de beste leadgeneratieplatforms. In het bijzonder beveelt de expert aan om aandacht te schenken aan de Lead Generation Card-service van de microblogdienst. Met deze service kunt u gerichte nieuwsbriefadvertentieberichten maken voor Twitter-gebruikers.

12. Arnie Kuen, Verticale Maatregelen Content Marketing Agency Specialist

Kuen bewondert de mogelijkheden van LinkedIn. Sommige experts beschouwen dit netwerk als een tool voor het zoeken naar werk. LinkedIn is echter zeer geschikt voor het genereren van leads. U kunt deelnemen aan groepsdiscussies, inhoud publiceren voor een geselecteerde doelgroep en kennis maken met de leiders van grote bedrijven. Dit sociale netwerk is een goede tool voor leadgeneratie voor bedrijven die regelmatig hoogwaardige en bruikbare content maakt.

13. Jesse Noyes, Kapost-expert

Jesse Noyes verzekert dat sociale netwerken leads efficiënt genereren. De meeste merken kunnen echter op leads rekenen als ze inhoud in community's promoten, geen product. Jesse Noyes gebruikt betaalde tweets om haar doelgroep kennis te laten maken met belangrijke publicaties.

De heer Noyes zegt dat zijn bedrijf een groep heeft opgericht op LinkedIn, de Academie voor Contentmarketing. De grootte van de groep overschrijdt 10 duizend mensen. Groepsbeheerders ondersteunen discussies en publiceren aankondigingen van nieuwe materialen. Dat is genoeg om regelmatig leads van LinkedIn te krijgen.

14. Dina Rothman, Market Specialist

Rothman beweert dat haar bedrijf leads krijgt van Facebook en LinkedIn. Om leads te krijgen van 's werelds grootste sociale netwerk, gebruiken Marketo-experts gerichte advertenties op Facebook.

15. Neil Schaefer, auteur van blog Maximize Your Social.

M. Schaefer debatteert dat het effectief genereren van leads van sociale netwerken alleen mogelijk is als u betaalde advertenties gebruikt. Natuurlijk delen kan enkele leads genereren, maar alleen adverteren op sociale netwerken levert een voorspelbaar en meetbaar resultaat op.

16. Deborah Weinstein, marketingspecialist, strategische doelstellingen PR-bureau

Mevrouw Weinstein zegt dat alle sociale netwerken kunnen worden gebruikt om leads te genereren. Ze stelt voor om voor Pinterest te kiezen als je kleding, souvenirs, doe-het-zelfartikelen, sieraden verkoopt. Een onderscheidend kenmerk van Pinterest is een zeer hoge CTR aan notities.

***

Als u in het B2B-segment werkt, kiest u voor LinkedIn. Om een ​​mannelijk publiek te bereiken, werkt u met Google+. Twitter helpt u honderden en duizenden volgers aan te trekken en zorgt voor de replicatie van uw berichten. Facebook genereert effectief leads vanwege de populariteit van dit platform, evenals een handig advertentiesysteem. Instagram is geschikt als u jonge mobiele gebruikers wilt aantrekken die de millenniumgeneratie vertegenwoordigen.

Gebruik je sociale netwerken om leads te genereren? Hoe doe je het?

Bekijk de video: MyBusinessAcademy: Social Media (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter