Hoe bestemmingspagina's optimaliseren

De optimalisatie van bestemmingspagina's is een belangrijk onderdeel van marketingcampagnes. Contextuele advertentiesystemen bepalen bijvoorbeeld de positie van een bestemmingspagina in een advertentieblok en de kosten van een klik, waarbij de kwaliteit en relevantie ervan worden beoordeeld. Een "zoekmachine" houdt rekening met de kwaliteit van de pagina en de naleving van de technische vereisten, en rangschikt de bronnen van het probleem.

Let op: zoekmachines gebruiken meestal de term "geoptimaliseerde pagina". En deskundigen op het gebied van contextreclame spreken het vaakst over landings- en bestemmingspagina's, evenals bestemmingspagina's. Contentmarketeers die systeemintegratieve benaderingen gebruiken voor het promoten van projecten delen niet het concept van 'SEO-geoptimaliseerd' en 'bestemmingspagina'. Door landingen te creëren, bieden ze de mogelijkheid om ze te gebruiken in zowel PPC-campagnes als zoekmarketing, die zich richt op het aantrekken van natuurlijk verkeer.

Met andere woorden, bestemmingspagina's moeten worden geoptimaliseerd voor zoekopdrachten en 'SEO-geoptimaliseerde' pagina's moeten de kenmerken hebben van een volledige bestemmingspagina. Hoe dit in de praktijk te garanderen?

Wat zijn de kenmerken van de bestemmingspagina

In het artikel 'Een bestemmingspagina voor conversies maken' hebben we het gehad over de kenmerken van effectieve bestemmingspagina's. In het bijzonder moeten de volgende elementen aanwezig zijn op de bestemmingspagina's:

 • Opvallende kop die relevant is voor de verwachtingen van de bezoeker.
 • Thematische informatie die de consument uitlegt over de voordelen van een commercieel aanbod. Bovendien moet de inhoud van de bestemmingspagina gestructureerd zijn, wat een hoge snelheid van gegevensperceptie garandeert.
 • Het ontwerp van de bestemmingspagina moet visueel aantrekkelijk zijn. De ontwerper moet alle overbodige elementen verwijderen, inclusief sitenavigatie.
 • De landing moet een conversieformulier of een call-to-action-knop bevatten.
 • De bestemmingspagina werkt efficiënter als deze vertrouwenselementen bevat.
 • De beste bestemmingspagina's zijn niet statisch. Marketeers verbeteren ze voortdurend met behulp van split-testen.

Wat zijn de kenmerken van een "SEO-geoptimaliseerde" pagina?

In termen van klassieke SEO, zou een geoptimaliseerde pagina de volgende kenmerken moeten hebben:

 • Metatagtitel moet een sleutelzin bevatten.
 • De beschrijving van de metatag moet verschillende sleutelzinnen bevatten.
 • De paginatitel moet een sleutelzin bevatten.
 • De inhoud van de pagina moet sleutelzinnen bevatten.
 • De pagina moet een link-omgeving hebben.
 • De pagina moet sociale netwerkknoppen hebben.

Wat zijn de kenmerken van een geoptimaliseerde bestemmingspagina?

Voor SEO geoptimaliseerde pagina's worden gemaakt om natuurlijk zoekverkeer aan te trekken. Er zijn bestemmingspagina's nodig om gebruikers die naar de site verhuizen, te laten landen van advertenties in contextuele advertentiesystemen. En geoptimaliseerde landingspagina's voeren tegelijkertijd beide functies uit. Wat zijn de kenmerken van deze universele contentmarketing-soldaten?

Ten eerste moeten geoptimaliseerde bestemmingspagina's voldoen aan de technische vereisten van zoekmachines. Ten tweede moeten ze worden omgezet. Dankzij dit zullen uw pagina's tegelijkertijd verkeer aantrekken en converteren.

De ideaal geoptimaliseerde bestemmingspagina heeft dus de volgende kenmerken:

 • De titel-metatag moet een wachtwoordzin bevatten zodat zoekmachines de relevantie van de pagina voor het verzoek van de gebruiker kunnen bevestigen. Tegelijkertijd moet de titel de gebruiker aanmoedigen om naar de pagina te gaan. Zoekmachines gebruiken deze metatag om tekstlinks naar uw bron op de uitgiftepagina te vormen, dus beperk uzelf niet tot de banale lijst van sleutels.
 • Metatagbeschrijving moet de gebruiker aanmoedigen om naar de pagina te gaan. Het is een feit dat "zoekmachines" deze metatag gebruiken om een ​​fragment op de pagina met zoekresultaten te vormen. U kunt een sleutelzin invoegen in de beschrijving, maar dit heeft praktisch geen invloed op de beoordeling van de resource in het probleem. In dit geval is het waarschijnlijker dat de "sleutel" de gebruiker de relevantie van de pagina voor zijn behoeften bevestigt.
 • Titel moet een sleutelzin bevatten. Het is noodzakelijk dat de gebruiker overtuigd is van de relevantie van de pagina voor de zoekopdracht direct na de overgang van de zoekopdracht of de contextuele advertentie. Bovendien helpt de aanwezigheid van een "sleutel" in de header zoekmachines om te bepalen of de pagina overeenkomt met eventuele zoekopdrachten. Ook moet de titel aan de gebruiker kleven en hem motiveren tot actie. Als hij op de pagina komt, ziet de bezoeker in de eerste paar seconden alleen de titel. Het is op dit moment dat hij beslist of hij op de hulpbron zal blijven of hem zal verlaten.
 • De inhoud van de geoptimaliseerde pagina moet ook sleutelzinnen bevatten. Hun dichtheid zou 3,75 eenheden per kubieke meter moeten zijn. Zoals je weet, is dit een grap. Het artikel "Hoe inhoud op de juiste manier te optimaliseren voor websites" zegt dat de dichtheid van trefwoorden en het opzettelijk knijpen van "sleutels" in tekst overblijfselen zijn van het paleolithische tijdperk. Het volstaat om te focussen op het creëren van informatief materiaal voor levende lezers, zodat de belangrijkste zinnen zelf in optimale dichtheid in de tekst verschijnen. Als u een productpagina of een klassieke bestemmingspagina maakt met een commercieel aanbod, richt u dan op productfuncties en klantvoordelen. Maak een lijst van de belangrijkste voordelen die een consument krijgt door uw aanbod te accepteren. Zeker in deze lijst is er een plaats voor een of twee "sleutels".
 • Een geoptimaliseerde pagina moet inkomende links hebben van gerenommeerde bronnen uit de branche. Deze links moeten natuurlijk zijn, zodat zoekmachines de bron niet bestraffen om het probleem te manipuleren. Houd er rekening mee dat gebruikers zelden verwijzen naar klassieke bestemmingspagina's of productbeschrijvingspagina's. Daarom straffen zoekmachines de bronnen die de geloofwaardigheid van dergelijke pagina's opheffen met behulp van gekochte links.
 • De pagina moet ook knoppen voor het delen van sociale netwerken hebben. Dit betreft voornamelijk pagina's met waardevolle inhoud, omdat gebruikers bijna nooit commerciële aanbiedingen en technische productomschrijvingen delen met vrienden.

Mensen zetten graag "likes" in en klikken op "tell friends" door het lezen van het artikel "Hoe een laptop te kiezen" of een videoreview van een bepaald smartphonemodel te bekijken. Maar het is onwaarschijnlijk dat ze de knoppen van sociale netwerken gebruiken, de pagina "Laptops" raken of een pagina die een specifiek smartphonemodel beschrijft. Houd er rekening mee dat deze pagina's voor dezelfde zoektermen kunnen worden "verscherpt" (respectievelijk "kies een laptop" en "smartphone X").

 • De geoptimaliseerde bestemmingspagina moet een aantrekkelijk ontwerp hebben. Extra decoratieve of navigatie-elementen leiden gebruikers af. Vraag de ontwerper daarom de sitenavigatie van de bestemmingspagina te verwijderen. Als de bestemmingspagina een inhoudspagina is, moet navigatie aanwezig zijn. U kunt het gedrag van de gebruiker echter beheren door hem uit te nodigen conversie-elementen te gebruiken of naar de verkooppagina van de site te gaan. Gebruik illustraties om de aantrekkelijkheid van geoptimaliseerde landing te vergroten.
 • Geoptimaliseerde bestemmingspagina moet gestructureerde inhoud hebben. Ten eerste vergemakkelijkt dit de perceptie van informatie door gebruikers. Ten tweede wordt het structureren van inhoud verwelkomd door zoekmachines.
 • De geoptimaliseerde bestemmingspagina moet calls-to-action en vertrouwenselementen bevatten. Merk op dat calls-to-action vaak samenvallen met de behoeften van gebruikers van zoekmachines.
 • Geoptimaliseerde bestemmingspagina mag niet statisch zijn. Als het gaat om klassieke landing, gebruiken marketeers split-testen om de conversies continu te verhogen. De pagina die is gericht op het aantrekken van natuurlijk verkeer kan ook worden verbeterd met behulp van A / B-tests, de tool Yandex.Web Viewer en door de analyse van gebruikersgedrag.

SEO-experts optimaliseren pagina's om natuurlijk verkeer te genereren. Specialisten in contextuele advertenties maken bestemmingspagina's om betaald verkeer om te zetten. En contentmarketeers voeren deze taken tegelijkertijd uit, waardoor tijd en marketingbudgetten van merken worden bespaard.

Vaak kunt u één geoptimaliseerde bestemmingspagina gebruiken voor zoekmarketing en PPC-campagnes. Deze pagina moet waardevol en interessant zijn voor potentiële klanten, maar ook zichtbaar zijn voor zoekmachines.

Vertel me, in welke gevallen is het onmogelijk om één pagina te gebruiken voor promotie in zoek- en contextuele advertenties?

Laat Een Reactie Achter