Hoe een online marketingcursus te kiezen en niet zonder broek te worden achtergelaten

Online marketingcursussen zijn duur. Wat wordt onderwezen is niet duidelijk tot je klaar bent. Ik vertel je waar je op moet letten om de cursus nuttig te maken, en het geld gaat niet verloren.

Genres

Cursussen zijn er in drie en een half genres. Ik moet zeggen dat ik niet weet welke beter is. Besteed aandacht aan de kenmerken van cursussen in verschillende genres.

De cursus van de auteur

Auteurscursussen worden meestal door één persoon gegeven. Bijvoorbeeld een goede specialist die besloot zijn kennis te delen. Meestal zijn ze interessant in twee gevallen.

 • De auteur is een leider in de branche, een persoon met een schat aan ervaring en niet-triviale visies. Hij heeft ervaring met ongebruikelijke creatieve oplossingen, die hij wil delen.
 • De auteur belooft elke deelnemer persoonlijk te verzorgen: hulp bij het oplossen van problemen, uitleggen en kauwen, zijn acties leiden.

Cursusauteurs proberen zich vaak voor te doen als het eerste type specialisten. Laat je niet misleiden. Coole specialisten voeren zelden online cursussen uit. Het is gewoon dat ze meestal een klein team van zorgvuldig geselecteerde leerlingen hebben die geïnteresseerd zijn in lesgeven. Voor online cursussen zijn ze niet geïnteresseerd en is er geen noodzaak. Maar soms gebeurt het echt.

Als je de auteur van de cursus ontmoet, die vertelt over zijn helling, kijk dan naar zijn portfolio. Zijn er echt uitstekend werk daar? All-Russisch of wereldniveau? Heeft hij klanten gebrandmerkt? Hebben belangrijke media over hem geschreven? Zo niet, dan heeft zijn professionele ervaring geen speciale waarde. Helaas.

Een cursus van een coole specialist is eerder een geavanceerd niveau. Als je een beroep helemaal opnieuw leert, zal de hoeveelheid tijd die de auteur je wil geven belangrijker zijn.

Van de voordelen zijn authoringcursussen meestal goedkoper dan cursussen van bedrijven en online universiteiten. Aan de andere kant worden hun certificaten meestal lager gewaardeerd door werkgevers. Eenvoudig, als de werkgever nog nooit van de auteur van de cursus heeft gehoord, zal hij geen speciale indruk op hem maken.

Waarop letten bij het kiezen van een cursus auteursrecht:

 • Het programma: een lijst met onderwerpen en competenties die u aanschaft.
 • Gecontroleerd huiswerk: het is verplicht. Als de cursus bestaat uit een aantal lezingen, ga dan niet, je kunt een theorie vinden en gratis op internet.
 • Gratis materialen. Blader door alles wat de auteur gratis biedt. Is er bruikbare informatie? Of belooft u gewoon alle geheime geheimen van het vak te onthullen voor geld? Spreekt de auteur meer over zichzelf of over het onderwerp van de cursus?
 • Persoonlijke begeleiding. De auteur is klaar om je probleem op te lossen, vragen te beantwoorden, maximale aandacht te geven.
 • Bevoegdheid van de auteur. Besteed aandacht aan de portfolio, niet aan de verhalen van de auteur over jezelf. Het is niet nodig dat hij een geweldige meester van wereldklasse is. Genoeg sterk gemiddelde.

Infobiz

InfoBiz - dit is een ondersoort van de cursus van de auteur.

Infobusiness is over het algemeen de verkoop van informatie, zoals de naam al aangeeft. In brede zin passen zowel wij als VelikaPlaza aan deze definitie. Maar meestal betekent dit woord trainingen en coachingsessies.

In de eerste versie van dit artikel schreef ik dat het absoluut slecht is, maar ... wat is er verdomme aan de hand? Niet zo eenvoudig.

Educatieve en zakelijke literatuur is onderverdeeld in twee categorieën: educatief en motiverend. Lesgeven geeft veel nuttige en praktische kennis. Motiverend inspireert, vertelt cases en succesverhalen, legt gemakkelijk ideeën uit.

Het motiveren van boeken is meestal interessant, hun ogen branden, ik wil stoppen en rennen om de tips te implementeren. Maar als het om zaken gaat, blijkt er weinig praktische informatie in te zitten, omdat het niet altijd duidelijk is hoe deze kennis moet worden toegepast.

Vroeger moest een creatief persoon vechten voor elke kijker. En nu is het publiek met één klik te vinden! Zet je werk gewoon op internet en vind meteen fans en partners!

Een voorbeeld van een motiverende tekst. Geef gewoon aan waar u precies wilt lay-out, hoe u zich kunt onderscheiden van de algemene informatiegelawaai en hoeveel geld u nodig hebt om uw pagina te promoten.

Omgekeerde nadering:

De beste manier om een ​​creatieve pagina te promoten is "Instagram", "Facebook" en "Pintest". Zie pagina 15 voor meer informatie over het werken met deze sociale netwerken.

Geweldig, maar het lezen van een droge instructie is erg saai. De inspirerende tekst zonder details was leuker.

Feit is dat het doel van het motiveren van boeken en trainingen is om psychologische blokkades te verwijderen en te vertellen dat alles niet zo eng is als je denkt. Maar als het gaat om echt werk met services, applicaties en het publiek, blijkt dat het nog steeds moeilijk is. Het is onmogelijk om tezelfdertijd gedetailleerde instructies te geven over de klus en stressvol werk en om te vertellen dat dit gemakkelijk is.

Van de mensen die erin geslaagd zijn om beide benaderingen te combineren, ken ik alleen Artemy Lebedev en Maxim Ilyakhov, maar ook met rekeningen. In marketing wordt infobase weergegeven door cursussen zoals:

Besteed aandacht aan twee dingen:

 1. Dit gaat niet over hoe je een coole specialist wordt, maar over hoeveel geld je ermee kunt verdienen.
 2. Vervolgens komt de verklaring dat de gemiddelde SMM-specialist 100-200 K roebels verdient.

Laten we begrijpen dat het een coole specialist is om veel geld te verdienen. Vooral als je een freelancer bent. Dit zijn verschillende gebieden. We willen verdienen - we gaan naar de verkooptraining. We willen een specialist zijn - we gaan naar gespecialiseerde cursussen. Als alles in één heap wordt verward, zijn er twijfels over de eerlijkheid van de presentator.

Nou, "Headhunter" heeft een andere mening over de verdiensten van de gemiddelde SMM-specialist:

Moraal. Je kunt naar dergelijke cursussen gaan als je verdrietig bent en last hebt van een laag zelfbeeld. Maar je moet niet geloven dat ze je zullen leren een coole specialist te zijn.

Cursussenbedrijven en online universiteiten

Deze omvatten cursussen op Netology of Tichline.

Laten we stoppen voor een reclamepauze :-)

Laten we verder gaan. Deze cursussen zijn vergelijkbaar met de auteur, maar meestal worden ze geleid door meerdere personen. Wat is de functie? Onlangs is marketing zo ingewikkeld geworden dat een persoon geen expert kan zijn in al zijn domeinen. Daarom worden cursussen voor bedrijven en online universiteiten meestal uitgevoerd door nauwe specialisten in verschillende onderwerpen. Dit is goed in het verdiepen van kennis.

Als de cursussen duur zijn en van bekende merken, kunnen hun certificaten door toekomstige werkgevers worden geciteerd bij het aanvragen van een baan.

Meestal hebben ze een hoger niveau dan de auteurs. Meestal is marketing niet gebaseerd op de persoonlijkheid van een individuele specialist, maar op teamwerk: het is voor een persoon te moeilijk om alle subtiliteiten van dit beroep te begrijpen.

Van de tekortkomingen zijn er meestal nogal wat studenten in dergelijke cursussen, dus leraren kunnen niet op elk individueel letten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bedrijf of online universiteitscursus:

 • Nogmaals, het programma en de lijst met competenties.
 • Gecontroleerd huiswerk.
 • Niveau van bedrijf of universiteit die cursussen volgen. Hun belang in de markt, het aantal beoordelingen, werken in de portefeuille. Dit alles is belangrijk om te begrijpen of een certificaat wordt vermeld wanneer u solliciteert naar een baan.
 • Webinars en de mogelijkheid om vragen te stellen. Als alle colleges op de hoogte blijven, vermindert dit de waarde van de cursus. Je zou vragen moeten kunnen stellen en de leraar zou ze moeten beantwoorden.

MOOK

MOOC (online open online cursus) wordt meestal gevonden in open online universiteiten zoals Coursera.

Gewoonlijk wordt alle theoretische informatie daar gratis gegeven. U hoeft alleen te betalen voor het controleren van huiswerk en een certificaat, en zelfs dan niet altijd. Heel vaak posten universiteiten in dit formaat hun cursussen.

Er zijn twee trucjes hier.

 1. Huiswerk. Ze zijn erg belangrijk. Marketing is een praktische discipline met een grote creatieve component. Het gaat er hier niet om hoe goed je het onderwerp hebt begrepen, maar hoe goed je kennis kunt toepassen. Daarom kun je zonder oefening je niveau niet bepalen.
 2. Cursussen in universitaire programma's. In de zin van "De plaats van internet in het moderne systeem van marketingcommunicatie" - theoretische kennis zonder praktische toepassing. Je kunt ernaar luisteren als je geïnteresseerd bent, maar dit zal niet veel van nut zijn. Aan de andere kant zijn MOOC's meestal gratis, dus er is ook geen nadeel.

Wat te zoeken

Het gehele theoretische deel in de MOOK is meestal gratis, dus het is gemakkelijker om ze te evalueren dan andere soorten cursussen.

 • Bekijk de diagonale lezingen, verdienen ze aandacht?
 • Zie wat wordt aanbevolen in aanvullende materialen.
 • Wat zijn huiswerkopdrachten: zijn dit theoretische vragen over de cursus, essays of praktische taken? De laatste optie is het beste.

Samenvatting. Hoe cursussen te beoordelen

Curriculum. Als het niet vrij beschikbaar is, neem deze cursus dan niet. Als dat zo is, beoordeel dan de concreetheid van de onderwerpen en hoeveel u ze nodig hebt. Als de titels vaag zijn en het niet duidelijk is waar de lezing over zal gaan, stel dan een koersminuspunt in.

Leraren. Wie zijn deze mensen? Verdienen ze aandacht? Begrijpen ze hun onderwerp? Hier kunt u een klein onderzoek uitvoeren en zoeken naar het sociale netwerk van de leraar. Wat schrijft hij daar? Heeft hij veel abonnees? Verdient zijn werk aandacht? Wat doet het bedrijf, waar werkt het? Als er geen informatie over de leraar is, plaats dan een minpunt.

Praktische taken. Zo niet, neem deze cursus dan niet. Zullen ze je alleen een beoordeling geven of een gedetailleerde opmerking geven met betrekking tot fouten? Kan ik contact opnemen met de docent met een vraag of iets niet werkt? Is het mogelijk om de fouten te corrigeren en het werk ter beoordeling terug te sturen? Dit wordt meestal niet op de sites geschreven, dus het is beter om een ​​vraag te stellen aan de ondersteuningsdienst.

Certificaat. Het is moeilijk om hier iets te zeggen. Het certificaat is geen diploma, het geeft geen definitieve manier aan het beroep. Maar het kan worden geciteerd door werkgevers, indien uitgegeven door een bekend bedrijf. Stel dat het certificaat van de Yandex-cursussen je zeker een voordeel zal geven tijdens het interview.

Reviews. Geloof de recensies niet volledig. Een slechte beoordeling kan een troechnik achterlaten, en een goede recensie - een ingehuurde copywriter. Kijk beter naar wat wordt uitgescholden en wat wordt geprezen. Als er veel beoordelingen zijn zoals: "Geweldig natuurlijk, hij heeft mijn hele wereld veranderd! Nu ben ik niet bang om een ​​marketeer te zijn!", We kunnen praten over infobiz.

Helpt dit echt?

Geen feit. Zelfs goed door alle maatregelen cursussen kan eigenlijk nutteloos zijn. Maar het opvolgen van de aanbevelingen zal uw kansen dat kennis nuttig zal zijn enorm vergroten.

P. S. Ik schreef dit artikel met het doel van huursoldaat om de aandacht te trekken van mensen die geïnteresseerd zijn in onderwijs. Bezoek de TeachLine-blog. Ik schrijf daar veel over leren, leren en studeren.

Bekijk de video: Spoedcursus internet marketing (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter