Homepage overleed: de toekomst achter landingen en microsites

Maken internetgebruikers vaak vanaf de hoofdpagina van de site kennis met uw bedrijf? Zo ja, hoeveel tijd besteden ze eraan om de juiste informatie te vinden? De hoofdpagina waarvan we wisten dat ze stierf. Gebruikers hebben het niet langer nodig. Waarom is dit gebeurd en wat zal de startpagina's vervangen? Lees hieronder.

Waarom de hoofdpagina's dood zijn

Stel je voor dat je een aanbetaling wilt doen. Om de optimale stortingsvoorwaarden te kiezen, kunt u verschillende grote banken terughalen, hun sites bezoeken en de depositievoorwaarden daar vinden. Trouwens, hiervoor moet u de URL van banksites weten.

Misschien kwam u meteen op de hoofdpagina van de Sberbank-website. Maar de voorwaarden van de aanbetaling zijn ergens op de binnenpagina's verborgen.

Als je maximalisme vertoont en besluit te investeren en te verdienen, leer je veel nieuwe en interessante dingen over beleggingsfondsen, promessen, beleggingen in levensverzekeringen. Om uw kennis te vergroten, keert u terug naar het gedeelte "Ophalen en opslaan" en ziet u de stortingsvoorwaarden daar. Rente is niet gelukkig? We moeten naar de site van een andere bank kijken.

Zie ook: Hoe de hoofdpagina van de site te regelen

Denk aan levendige reclamecampagnes, u gaat naar de site van de bank Tinkov. Maar de URL tcs.ru brengt je ergens mis. U opent de zoekmachine de zoekopdracht "TKS Bank" en gaat naar de hoofdpagina. Hier vind je snel de stortingsvoorwaarden. Rente is interessanter, maar kan iemand meer geven? Om dit te weten te komen, gaat u naar de sites van andere banken, gaat u naar de hoofdpagina en zoekt u naar aanbetalingsvoorwaarden. Soms kun je het niet laten en in het voorbijgaan kijken naar andere aanbiedingen van banken: informatie over creditcards, een revolutionair systeem van internetbankieren, mobiele applicaties.

Nadat u de sites van verschillende banken heeft bezocht, merkt u dat de lunchpauze ten einde loopt en u geen bank en storting hebt gekozen. In plaats daarvan bracht u veel tijd door met zoeken naar informatie en kennis maken met onnodige producten.

Als u precies weet wat u nodig heeft, blijven de belangrijkste pagina's van sites tijdverspilling voor u. Dit proefschrift kan vanuit zakelijk oogpunt worden geformuleerd: uw klanten hebben de hoofdpagina van de site niet nodig wanneer zij weten wat zij willen. Ze hebben al een eigen homepage. Ze ziet er zo uit:

En dus besparen klanten tijd:

Tijd doorbrengen met het ontwerp van de hoofdpagina, op zoek naar magische verkoopteksten, verschillende navigatiemogelijkheden testen? En de meerderheid van de clients krijgt van zoek- en sociale netwerken rechtstreeks naar de interne pagina's. Het is tijd om het concept van de startpagina te verlaten. In plaats daarvan moeten gebruikers landingen en toepassingen aanbieden.

Zie ook: 21 typische problemen met de bestemmingspagina

De toepassing moet het huis voor uw mobiele clients vervangen.

Dit betreft voornamelijk online winkels, diensten, banken. Help klanten direct een treinkaartje te kopen, goederen te bestellen, een nieuwe betaalkaart uit te geven met behulp van een zakgadget. Dit is mogelijk als de client uw applicatie op de smartphone installeert.

Mobiele applicaties moeten de functionaliteit hebben die nodig is voor de gemiddelde klant van uw bedrijf. Met hun hulp moet de gebruiker vertrouwde acties onderweg uitvoeren, met een gadget met een klein scherm tot zijn beschikking. Stel je voor welke woorden gepaard gaan met een poging om een ​​aanbetaling te doen of een treinkaartje te kopen met behulp van een smartphone, als het pad naar de "Check Out" -knop door de hoofdpagina van je site gaat. Zou het niet beter zijn om ons te concentreren op het ontwikkelen en vermarkten van een goed programma?

Bied landingen aan in plaats van hoofddesktopgebruikers

Landingen en microsites moeten thuispagina's voor uw klanten vervangen met behulp van een desktopcomputer. De meeste merken weten dat klanten Yandex en Google gebruiken. Daarom investeren grote bedrijven in bestemmingspagina's en microsites geparkeerd op subdomeinen.

De startpagina van Microsoft heeft een herkenbare merk-URL. Hiermee kan het bedrijf een oneindig aantal microsites maken op subdomeinen, bijvoorbeeld windows.microsoft.ru of office.microsoft.ru.

De hoofdpagina is met succes vervangen, niet alleen met microsites en bestemmingspagina's, maar ook met YouTube-kanalen, Google Maps-pagina's, sociale netwerkpagina's en zelfs SERP-blokken. Als een persoon bijvoorbeeld een slechte kiespijn heeft, wil hij zo snel mogelijk het telefoonnummer en het adres van de dichtstbijzijnde kliniek opzoeken. Heeft hij tijd om uw site te verkennen?

Nu begrijpt u waarom uw bedrijf aanwezig moet zijn op sociale netwerken, op beoordelingssites en verschillende soorten zoekresultaten.

Zie ook: Bestemmingspagina's: sommige mythes van de bestemmingspagina worden ontkracht

Haast u niet om verkeer van de hoofdleiding om te leiden

Verwijder de hoofdpagina niet en leid het verkeer niet door naar het populairste gedeelte. Dit gaat over het overlijden van de hoofdpagina als uitgangspunt voor de klant om in contact te komen met uw bedrijf. Het behoudt echter de rol van integrator van talrijke landingen en microsites. De startpagina blijft ook de navigatiehub: vandaar dat de gebruiker snel de noodzakelijke secties van de bron en de merkpagina's op sociale netwerken moet bekijken. Vergeet de contactinformatie niet. En de resterende ruimte kan worden gevuld met een vlaggenschipproduct.

Bekijk de Coca-Cola-startpagina. Minimale informatie, contactgegevens en links naar bedrijfspagina's op sociale netwerken in plaats van navigatie-elementen - alles wat een gebruiker nodig heeft, is hier te vinden. Vind je dit leuk? Past dit startpagina-concept bij uw bedrijf?

Zie ook: Hoe u meer verkeer kunt genereren: 60 manieren om uw verkeer te verbranden

Bekijk de video: How to get your ideas to spread. Seth Godin (Oktober 2019).

Laat Een Reactie Achter