Wat willen online shoppers?

Eigenaren van een online winkel verkopen hun ziel aan de duivel om in de hoofden van online shoppers te kijken. Waarom mensen producten op internet kopen, wat hun beslissingen tijdens de productselectie beïnvloedt, wat klanten leuk en niet leuk vinden, - u kunt betrouwbare antwoorden op deze vragen gebruiken om de efficiëntie van online handelen te vergroten.

Hoe zich voor te bereiden op vakantieverkoop: tips voor binnenlandse detailhandelaren

Binnenlandse zaken hebben lang veel effectieve manieren van werken geleerd tijdens periodes van feestelijke euforie. Offline en online winkels regelen de verkoop van vakantiewoningen, voeren thematische reclamecampagnes, geven klanten geschenken. Veel consumenten gaan echter voorbij aan de vakantieverkoopkant. "In eerste instantie verhoogden ze de prijs met 30% en maakten ze een nieuwjaarskorting van 25%," klinken de klachten van kopers over verkopers als volgt.

Verlaten manden: 7 mooie voorbeelden van e-mails die terugkeren

Ongeacht hoe attent de navigatie van uw online winkel is en hoe eenvoudig het betaalproces is, uw klanten zullen hun mandjes nog steeds verlaten. Om verschillende redenen: iemand wil prijzen vergelijken op een andere site, iemand gaat de aankoop iets later voltooien, terwijl anderen gewoon afgeleid worden door iets anders en hun plannen vergeten.

Tekst op de artikelkaart: hoe niet te betalen voor extra tekens

De tekst op de artikelkaart is een heilige koe en een heilig fenomeen. De eigenaren van online winkels, in ieder geval kleine en middelgrote bedrijven, beschrijven meestal alles. Dat is letterlijk alles! Messing douchegoot? Hij heeft minstens 2000 tekens tekst nodig. Toiletpot merk "Goedkoop & Angry"? Nog eens 2.000 tekens. Goedkoop t-shirt met een rockbandprint?

Evenementen in Google Analytics: 5 statistieken die elke online winkel moet bijhouden

Als u de eigenaar van een online winkel bent en Google Analytics gebruikt om sitestatistieken te verzamelen, heeft u waarschijnlijk vaak van GA-gebeurtenissen gehoord. Met hun hulp kunt u statistieken opvragen over absoluut alle interacties met de site, waarmee u de meest flexibele en gedetailleerde rapporten kunt maken. Maar wat voor soort interactie om bij te houden om echt nuttige informatie te krijgen?

Hoe de overgang naar online retail het internet zal veranderen: alles wat marketeers moeten weten

"Vandaag is de enige dag in het leven, als we allemaal onze luiheid in een menigte dragen, dit is de eerste graad van vrijheid voor nu, maar je moet de stier bij de horens pakken." Vyacheslav Butusov Dit artikel is opgevat als een poging tot systeemanalyse, iets meer dan het beperkte bereik van de ceremoniële 'trends van internetmarketing'. Door het onderzoek van grote merken (Naomi Klein) en het prekariat (Guy Standing) toe te passen op de moderne fase van de detailhandel, kwam de auteur tot teleurstellende conclusies.

Welke inhoud is nodig voor een online winkel: een complete checklist met aanbevelingen

Wat te schrijven op de hoofdpagina van de online winkel en in de productkaarten, hoe de structuur duidelijk te structureren, waarom je een bedrijfsblog nodig hebt - Ik heb in dit artikel alle heilige kennis verzameld over het invullen van online winkelsites. "Als de lippen van Nikanor Ivanovich aan de neus van Ivan Kuzmich zouden worden vastgemaakt, ja, om wat zachter te worden, zoals de Balthazarych's van Balthazar, ja, voeg misschien de schoonheid van Ivan Pavlovich eraan toe, ik zou onmiddellijk moeten beslissen," Agafya van Gogol's "huwelijk".

Online merchandising: hoe u de omzet in de online winkel verhoogt

Offline verkopen kunnen alleen worden verhoogd door de goederen op de juiste manier in de schappen te plaatsen. Voor internet is deze verklaring echter ook waar, ten koste van een paar andere principes. We begrijpen hoe en welke maatregelen en technieken van merchandising online werken. Waarom online winkelen merchandising Denk aan het probleem van klassieke merchandising, dat met succes kan worden opgelost in de online winkel.

5 frequente klachten van klanten van online winkels: persoonlijke ervaring

Robert Sutton in het boek "Werk niet met klootzakken" zei: "Wraak is lelijk, maar het is een eigenschap van de menselijke natuur die klootzakken ontwaken bij hun slachtoffers." Het citaat geeft een duidelijk oorzakelijk verband duidelijk weer: als u een cliënt schade berokkent, ontvangt u een deel van de wraak als tegenprestatie. In het beste geval - boze oproepen, in het slechtste geval reputatieschade en rechtszaken.

Hoe leidende online retailers sociale netwerken gebruiken

De meeste online winkels gebruiken sociale netwerken in hun werk. Behoud van activiteiten op sociale hulpbronnen, ze vergroten het bereik van het publiek, trekken verkeer aan, proberen de verkoop te stimuleren. Amerikaans marketingbureau 8th Bridge heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de activiteit van 's werelds grootste retailers in sociale netwerken.

Online winkelpromotie: 25 effectieve tips

Het succes van online handelen is sterk afhankelijk van de zichtbaarheid van de site in de zoekopdracht. In dit artikel vindt u een lijst met tips over SEO-optimalisatie van online winkels waarmee u gericht verkeer kunt aantrekken en converteren. 1. Controleer het robots.txt-bestand. Dit is een basistip, waarvan u de promotie van elke site moet starten.

54-ФЗ: hoe online winkels zich aanpassen aan online kassa's

Wat is er met 54-ФЗ veranderd? "Vanya begon te klimmen in de kassa van papa, hij begon schande te maken, veel geld te stelen." De romantiek van de XIXe eeuw Vanaf 1 juli 2017 moet elke verkoop worden uitgevoerd via een online kassasysteem, dat wil zeggen via internet in realtime geverifieerd bij de fiscale gegevensbeheerder (CRF). De gelicentieerde gegevensaggregator controleert het fiscale attribuut van de cheque, certificeert deze en slaat deze op in het archief, dat één keer per dag overgaat in de FTS.

Hoe u de conversieratio van een e-commercesite kunt verhogen

De interneteconomie is booming. Volgens Internet Retailer hebben kopers in 2013 $ 262 miljard aan Amerikaanse online winkels besteed. Dit is 13% meer vergeleken met 2012. Deze indrukwekkende groei leidt tot het gebied van e-commerce nieuwe spelers die hun slag willen slaan, waarvan het volume in de VS alleen al een kwart biljoen dollar is.

Hoe betalingen op de site te accepteren

Er is een vrijwel oneindig aantal manieren om online geld te verdienen. Alle vertegenwoordigers van de e-commerce-industrie staan ​​echter voor hetzelfde probleem: hoe online transacties om te zetten in echt geld dat in de lopende rekening van de handelaar ligt. In dit artikel leert u hoe u betalingen op de site kunt accepteren.

Verhalen van bedrijven en niet alleen: 17 voorbeelden van verhalen vertellen

Heb je gehoord over de effectiviteit van verhalen vertellen, maar heb je weinig echte voorbeelden gezien van het gebruik ervan? Leun achterover: het is tijd voor geweldige verhalen. Verhalen van Megafon over zaken: "Hoe we de kabel onder de bodem van de rivier hebben gelegd" Artikel over Habré. Kernpunten Het bedrijf werd geconfronteerd met de taak om de regio's Vladimir en Nizhny Novgorod langs de Nizhny Novgorod-Murom-snelweg met een extra glasvezelkanaal te verbinden.

Resource Center voor online winkels: meer dan 50 nuttige hulpmiddelen

In deze publicatie vindt u een enorme lijst met hulpmiddelen voor online winkels. Het heeft nuttige bronnen voor zowel beginnende webwinkels als ervaren marketeers in grote online winkels. Services en programma's worden ingedeeld op basis van de taken die ze oplossen. Hulpmiddelen voor het maken van online winkels De keuze van de motor of ontwerper - een van de eerste vragen waarmee e-verkopers bij het starten van een project worden geconfronteerd.

Hoe een online winkel vanaf nul op Instagram te openen: een gids voor beginners

Instagram is het beste platform om 'het gezicht van de goederen te tonen'. Maar gebruikers van alle sociale netwerken, waaronder deze, zijn de rechtstreekse verkoop beu. Voor uw gemak hebben we het volgende genavigeerd: Een zakelijk profiel maken en instellen Er is niets ingewikkelds aan het registreren van een zakelijke Instagram-account: u hoeft alleen uw profiel aan Facebook te koppelen.